F2 - A RED BULL EGYELŐRE NEM ENGEDI PÁRTFOGOLTJÁT A FORMA-2-BE

fiaf3-1529754583.jpg

A Red Bull leszögezte, hogy protezsáltjuk, Daniel Ticktum nem fog szezon közben bajnokságot váltani, így a fiatal brit biztosan nem fogja átvenni Santino Ferrucci helyét a Trident Forma-2-es csapatánál.

A paddockban terjedő pletykák szerint Daniel Ticktum, a Red Bull felfedezettje sanszos volt arra, hogy átvegye jövőre Brendon Hartley helyét a Toro Rossónál, azonban még akkor sem lenne elég pontja a szuperlicensz megszerzéséhez, ha ebben az évben megnyerné a Forma-3-as Európa-bajnokságot – így a 19 éves versenyző szintugrását csak az tenné lehetővé, hogy ha módosítanának a licenszszerzés szabályain. Egy évközben megejtett Forma-2-re való váltás pedig csak tovább nehezítené Ticktum helyzetét, mert így még ahhoz sem lenne elegendő pontja, hogy tesztelhessen például a Red Bull leánycsapatával.

fiaf3-1527952498_1.jpg

Ennek ellenére felmerült a Forma-3-as Makaói Nagydíjat tavaly megnyerő Ticktum neve egy Forma-2-es beugrás kapcsán – a brit a sajtóspekulációk alapján a Haas-junior Santino Ferrucci helyére ülhetett volna be a Tridentnél. Mint az ismeretes, Ferrucci silverstone-i F2-es hétvégéje egy merő ámokfutásba torkollott: előbb csapattársának, Arjun Maininak ment neki a versenyen, majd a levezető körön, ami mellett pedig tovább vétségeket követett el – ezek összességében egy 66 ezer eurós pénzbírságot és egy, a következő négy futamra, azaz a hungaroringi és a spái fordulókra vonatkozó eltiltást eredményeztek. A balhé kirobbanása után alig egy héttel pedig bejelentette az olasz csapat, hogy a továbbiakban sem tart igényt Ferrucci szolgálataira, ugyanis mindennek tetejében még az amerikai pilóta támogatói sem tettek eleget finanszírozási kötelezettségeiknek.

„Ezzel kapcsolatosan semmit sem hallottam a Red Bull-tól. Pedig amint megláttam, hogy Ferrucci a továbbiakban már nem lesz része a Trident csapatának, megfordult a gondolat a fejemben, hogy néhány versenyre beugorhatnék, de majd meglátjuk” – reagált a pletykákra Ticktum a motorsport.com hasábjain. – „Egyelőre a Red Bull még semmit sem kommunikált felém, de ha Helmut [Marko, a Red Bull motorsportos tanácsadója – szerk.] azt akarja, hogy ott versenyezzek, akkor fel fog hívni és azt fogja mondani, hogy csináljam, én pedig ekkor ennek eleget is fogok tenni. Mindenesetre nem lennék ideges és nem aggódnék, ha megkapnám a lehetőséget, hanem élvezném.”

fiaf3-1529853876_1.jpg

Marko azonban már ennél jóval határozottabban nyilatkozott és leszögezte, hogy Ticktumnak most a Forma-3-as Európa-bajnokság megnyerésére kell koncentrálnia. Jelenleg a motoparkos versenyző ugyan csak a negyedik az összetettben, de mindössze 13 pontos a lemaradása a bajnokságot vezető Marcus Armstronghoz képest, a neve mellett pedig két futamgyőzelem szerepel.

„Nem, Danielnek most az a dolga, hogy konstansan teljesítsen a Forma-3-ban, a Forma-1-be pedig csak abban az esetben léphet fel, hogy ha első körben érett teljesítményt nyújt” – mondta Marko.

Fotó: FIA F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6214127855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása