WTCR - ZÖLDFÜLŰVEL PÓTOLJA MORBIDELLIT A TEAM MULSANNE

03718003_tf_384.jpg

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy az olasz csapat bejelentette Gianni Morbidelli távozását, máris megerősítette, hogy ki fogja helyettesíteni őt a szezon hátralevő részében, Fabrizio Giovanardi csapattársaként – meglepő névvel rukkoltak elő Michaela Cerrutiék.

Úgy néz ki, hogy mindenképpen olasz pilótával akarták pótolni Gianni Morbidellit, akinek a távozásáról kedden délután értesítette a nagyérdeműt a Team Mulsanne csapata, ugyanis máris megvan a helyettese, aki viszont csak nagytúraautós tapasztalattal rendelkezik.

Kevin Cecconról van szó, aki 2011-ben megnyerte az Auto GP-t, majd 17 évesen minden idők legfiatalabb GP2-es versenyzőjévé vált, innentől kezdve pedig felváltva próbált szerencsét a GP2 és a GP3 között, de az európai Le Mans-széria és a Blancpain GT révén prototípus- és nagytúraautós tapasztalata is van.

kevin_ceccon_gp2_media_service-jpg.jpg

2011-ben emellett részt vett a Forma-1 fiatal versenyzőknek szánt tesztjén Abu Dhabiban egy Toro Rosso volánja mögött – ezzel a legfiatalabb olasszá vált, aki a publikum előtt vitt pályára Forma-1-es autót.

„Készen állunk arra, hogy üdvözöljük családunk új tagját, Kevin Ceccont, aki egy ígéretes fiatal versenyző a nemzetközi porondon, aki a formulaautózás világában már bebizonyította a tehetségét és a profizmusát. Igazi kihívás lesz számára, hogy túraautós debütálását a WTCR-ben ejti majd meg, de hiszünk a benne rejlő potenciálban” – nyilatkozta a hivatalos sajtóközleményben Michaela Cerruti, a Romeo Ferraris menedzsere.

„Szeretném megköszönni a lehetőséget a Romeo Ferrarisnak és a Team Mulsanne-nek” – kommentálta a hírt a 24 éves olasz. – „Nem számítottam erre a lehetőségre, miközben az idei évem igencsak szegényes volt, ami a sportot illeti. Egy álmom vált valóra azzal, hogy az FIA WTCR részévé válhatok, amelynek versenyeit már eddig is néztem az Eurosporton és egyszer kommentáltam is. El sem hiszem, hogy most velük lehetek egy pályán Szlovákiában! Kemény kihívás lesz, de motivált vagyok ahhoz, hogy 110%-ot préseljek ki magamból a Romeo Ferraris Alfa Romeo Giuliettáját vezetve.”

kevin_ceccon_2_gp2_media_service-jpg.jpg

A Slovakia Ring-i pálya természetesen új lesz Ceccon számára, viszont ami talán nagyobb baj most a csapatnál, hogy Giovanardinak is, így ez a hétvége egyfajta ugrás lesz az ismeretlenbe.

Fotó: Thomas Fenetre / DPPI (FIA WTCR Media); GP2 Media Services

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6714106273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása