WTCR - A 2017-ES TCR-BAJNOK BEHÚZTA A 2. FUTAMOT, MICHELISZ HETEDIK
WTCR 2018: Marokkó - 2. futam

03718002103323_paulo_maria.jpg

Jean-Karl Vernay győzelmével zárult a kaotikusra sikeredett, és ebből adódóan több biztonsági autós fázissal tűzdelt fordított rajtrácsos verseny. A francia WRT-pilóta a hazai közönsége előtt versenyző Mehdi Bennani és Pepe Oriola előtt, Michelisz Norbert pedig a hetedik helyen ért célba, a Zengő Motorsport viszont csak az egyik autójával látta meg a kockás zászlót.

Csak 24 autóval vágott neki a WTCR mezőnye a második, fordított rajtrácsos versenynek Marokkóban, ugyanis Denis Dupont Audija annyira megsérült a délelőtti időmérő edzésen történt balesetben, hogy a Comtoyou Racing nem tudta megjavítani a futam kezdetéig.

A piros lámpák kialvását követően Pepe Oriola nem tudott élni a pole pozíció nyújtotta lehetőséggel, mivel hiába koccant többször neki Jean-Karl Vernay WRT-Audijának, végül a francia átvette a vezetést, a spanyol Campos-pilóta pedig még az SLR-Volkswagent terelgető Mehdi Bennanival szemben is veszített egy pozíciót. Hátrébb meg Esteban Guerrieri (Münnich-Honda) és Yvan Muller (YMR-Hyundai) kakaskodtak.

A versenyt összesen két biztonsági autós fázis tarkította. Bruno Correiának először a hetedik körben kellett pályára lépnie, ugyanis Szabó Zsolti ottragadt az 1-es kanyar kellős közepén a Zengő-CUPRA-val, miután kapott egy méretes elefántpuszit Gianni Morbidellitől.

A 10. körben elengedték a mezőnyt, de két körrel később megint jöhetett a Safety Car, ugyanis Benjamin Lessennes a falba tette a Boutsen Ginion Racing Hondáját. A zöld jelzés legközelebb a 14. körben lépett életbe, de a kedélyek még ekkor sem nyugodtak le.

Ugyanis a második újraindítás után több versenyző is problémába ütközött: Rob Huff az ötödik helyen haladva kapott bal első defektet az SLR-Volkswagennel, Gabriele Tarquini a kardántengely meghibásodása miatt esett ki a nyolcadik helyről, majd John Filippi és Aurélien Comte ütköztek - a balesetben az utóbbinak kellett feladnia a futamot.

03718002108526.jpg

Mindeközben Vernay leszakította magáról Bennanit, és megszerezte az első győzelmét a WTCR-ben, amíg a dobogó legalsó fokáért Oriolának Yann Ehrlacher-vel (Münnich-Honda) szemben kellett védekeznie. Thed Björk (YMR-Hyundai) lett az ötödik James Thompson (Münnich-Honda) és Michelisz Norbi (BRC-Hyundai) előtt, Guerrieri pedig legyőzte Mullert a nyolcadik helyért, az utolsó pontot meg Tom Coronel (Boutsen Ginion-Honda) csípte el. Az egyetlen talpon maradt Zengő-CUPRA-t Nagy Norbi a 17. helyre hozta be.

A második futam végeredménye:

wtcr_2018_mar_r2.jpg

Fotó: WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8613818706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása