WTCR - TARQUINI BEHÚZTA A VASÁRNAPI IDŐMÉRŐT, MICHELISZ HARMADIK
WTCR 2018: Marokkó - 2. időmérő edzés

03718002103640.jpg

Eredmény szempontjából kissé nosztalgikusra sikeredett a vasárnapi időmérő edzés a WTCR marokkói szezonnyitóján, ugyanis Gabriele Tarquini - Yvan Muller első sor alakult ki, megelőzve Michelisz Norbit.

Noha a WTCC- és a TCR-érában nem ehhez voltunk szokva, de a két sorozat összeolvadásának és az ebből adódó szabályváltozások értelmében vasárnap is rendeztek egy időmérő edzést, méghozzá a WTCC-korszakból ismert Q1-Q2-Q3-as szisztémában.

FIA WTCR / Oscaro on Twitter

Red flag! Session stopped! #WTCR #Oscaro

Igaz, az eredetileg félórás Q1 majdnem egy órán át tartott, ugyanis 20 percre félbe kellett szakítani a körözést, miután Denis Dupont - állítása szerint a fékpedál beesése miatt - összetörte a Comtoyou Racing Audiját, ráadásul a gumifal is javításra szorult.

A Q1-et egyébként a négy Hyundai zárta az élen, miközben a negatív meglepetésekből is volt bőven, mivel olyan nagyobb nevek szorultak ki a TOP-12-ből, mint Esteban Guerrieri (Münnich-Honda) vagy éppen a Boutsen Ginion Racing versenyzői, Tom Coronel és Benjamin Lessennes. Rajtuk kívül többek között a Zengő Motorsport pilótái is búcsúztak: Szabó Zsolt Dávid a 19., Nagy Norbert pedig a 22. helyre kvalifikált.

Az időmérő edzés második szakaszát is a négy Hyundai dominanciájának jegyében telt el, amelyek Thed Björk - Gabriele Tarquini - Michelisz Norbert - Yvan Muller felállásban jutottak tovább egyetemben a Münnich Motorsport Hondáját terelgető Yann Ehrlacher-vel. A fordított rajtrácsos pole pozíciót a 10. legjobb idő megfutásával Pepe Oriola kaparintotta meg a Campos-CUPRA-val, elorozva ennek lehetőségét Gordon Sheddentől (WRT-Audi) és Frédéric Vervisch-től (Comtoyou-Audi). Igaz, az utóbbi a második futamnak még akkor sem vághatott volna neki a hatodiknál előkelőbb rajtpozícióból, ha megszerzi a fordított pole-t, ugyanis kapott egy öthelyes rajtbüntetést, amiért a tegnapi első versenyen tevékenyen hozzájárult az 1-es kanyarban történt tömegbalesethez.

03718002_2093.jpg

A Q3-as szétlövés során az 56 évesen is bombaformában versenyző Gabriele Tarquini (BRC-Hyundai) egy 1:24.316-os köridővel szerezte meg a pole pozíciót, megelőzve a saját csapata színeiben versenyző Yvan Mullert, valamint Michelisz Norbit. A BRC magyarja összességében jó kört futott, de miután az első szektorban vétett egy komolyabb hibát, két tizeddel kikapott a csapattársától. Micheliszt Björk és Ehrlacher követte a sorrendben.

A második, fordított rajtrácsos futam 17:45-kor, a harmadik verseny pedig 19:10-kor rajtol el - mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport 1.

A második időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2018_mar_q2.jpg

Fotó: WTCR Media (Paulo Maria, Francois Flamand / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7213818012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása