WTCR - MORBIDELLI LESZ A MULSANNE-ALFA MÁSIK VERSENYZŐJE

2017-2017_oschersleben_race_1---10_gianni_morbidelli_151_1.jpg

Gabriele Tarquini és Fabrizio Giovanardi után egy újabb olasz veterán kötött ki a WTCR-ben.

Pénteken a Team Mulsanne (korábbi nevén: Romeo Ferraris) bejelentette, hogy egy abszolút olasz pilótafelállással fog részt venni a Túraautó Világkupa 2018-as szezonjában, ugyanis a csapat két Alfa Romeo Giuliettáját Fabrizio Giovanardi, valamint Gianni Morbidelli fogják terelgetni - így kijelenthető, hogy egy teljesen olasz csapatot láthatunk majd a WTCC és a TCR Nemzetközi Széria fúziójából létrejött WTCR-ben: olasz csapat, olasz autók, olasz versenyzők, olasz ügyvezető.

Morbidellinek pedig komoly neve van az autósportban, ugyanis egykor, 1990 és 1997 között, összesen 67 nagydíjrajt erejéig a Forma-1 mezőnyét is erősítette a Scuderia Italia, a Minardi, a Ferrari, a Footwork és a Sauber színeiben - legjobb eredményét meglepő módon a Footwork gépével érte el az 1995-ös Ausztrál Nagydíjon, egy harmadik hely formájában.

1998-tól aztán átnyergelt a túraautózás világába az olasz, az első komolyabb eredményét az ETCC-ben érte el, amikor is 2000-ben a harmadik lett az összetettben. Később megnyerte az olasz Superstars szériát 2009-ben és 2013-ban, majd 2014-ben - nyolc év szünet után - a Münnich Motorsporttal visszatért a WTCC-be, és a Hungaroringen megszerezte az egyetlen győzelmét.

Egy évvel később Morbidelli pedig már a TCR Nemzetközi Szériában folytatta a pályafutását, ahol végig a WestCoast Racing színeiben versenyzett, és a három - két verseny híján - teljes szezon során összesen hat futamgyőzelmet és ugyanennyi pole pozíciót szerzett.

2017-2017_oschersleben_race_1---10_gianni_morbidelli_139.jpg

"Nagyon boldog vagyok és megtiszteltetve érzem magam amiatt, hogy visszatérhetek a túraautózás csúcskategóriájába, méghozzá egy, a Romeo Ferraris által üzemeltetett Alfa Romeo Giulietta TCR volánjánál - ez a márka pedig nagy hírnévnek örvend" - fogalmazott az 51 éves Morbidelli. - "Ez a bajnokság a legmagasabb szinten lesz, sok nagyszerű csapattal és versenyzővel, amely miatt csak még izgalmasabb lesz a kihívás. A bizalomért és a remek lehetőségért köszönetet szeretnék mondani a Team Mulsanne-nek, a Niki International-nek pedig a támogatásért és azért, hogy ezt az egészet lehetővé tették."

Michela Cerruti, a Romeo Ferraris ügyvezetője így kommentálta a hírt: "Örömmel vesszük, hogy Gianni csatlakozik hozzánk, Fabrizio Giovanardi mellé. Kétség kívül ők fogják a legtapasztaltabb párost alkotni a szériában, és ez az, amire szükségünk van ahhoz, hogy bebizonyítsuk az autóban rejlő potenciált."

"Gianni Morbidelli nem csak fontos tapasztalatot és szakértelmet fog hozni a Team Mulsanne-hez, hanem egy újabb magas szintű és kaliberű versenyzőt jelent a WTCR számára. Erős párost fog alkotni Fabrizio Giovanardival" - mondta François Ribeiro, az Eurosport Events feje és a WTCR promóter Morbidelli igazolása kapcsán.

Emellett a csapat bejelentette további két szakember csatlakozását, amelynek értelmében mostantól az autófejlesztésért Marco Calovolo lesz a felelős, a marketingrészleget pedig Nicolò Castello fogja vezetni.

Így fest az eddigi bejelentések alapján a WTCR 2018-as mezőnye:

Csapat

Autó

Versenyzők

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport

Honda Civic Type-R TCR

Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri

Boutsen Ginion Racing

Honda Civic Type-R TCR

Tiago Monteiro, Tom Coronel

BRC Racing Team

Hyundai i30 N TCR

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Campos Racing

SEAT León CUPRA TCR

John Filippi, Pepe Oriola, ???

Comtoyou Racing

Audi RS3 LMS

Denis Dupont, Aurélien Panis, Nathanaël Berthon, Frédéric Vervisch

DG Sport Compétition

PEUGEOT 308 TCR

Aurélien Comte, Mat'o Homola

Sébastien Loeb Racing

Volkswagen Golf GTI TCR

Mehdi Bennani, Rob Huff

Team Mulsanne

Alfa Romeo Giulietta TCR

Fabrizio Giovanardi, Gianni Morbidelli

Team WRT

Audi RS3 LMS

Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden

Yvan Muller Racing

Hyundai i30 N TCR

Thed Björk, Yvan Muller 


Fotó:
TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2513774936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása