WTCR - TÚRAAUTÓS LEGENDÁT IGAZOLT AZ ALFA ROMEO

alfa_romeo_giuletta_by_romeo_ferraris_01-jpg.jpg

A számtalan túraautós bajnoki címet számláló Fabrizio Giovanardi indulni fog a Túraautó Világkupa 2018-as szezonjában egy Alfa Romeo Giuliettával - az olasz pilóta és az olasz márka újra összefonódnak. 

Fabrizio Giovanardi azon versenyzők egyikének számít, aki nagy név a túraautózás világában. Az 51 esztendős olasz pilóta először 1992-ben szerzett túraautós bajnoki címet, megnyerve az olasz Superturismo-bajnokságot a Class S2-es kategóriában, majd 1997-ben a spanyol túraautós bajnokságban zárt a tabella élén. 1998-ban és 1999-ben Giovanardi ismét a csúcsra tört a Superturismóban, már az Alfa Romeóval, amellyel egybeforrt a neve az évek során, ugyanis 2000-ben és 2001-ben az élen zárta az ESTC-t (European Super Touring Cup / European Super Touring Championship), majd egy évvel később a Túraautó Európa-bajnokságban sem talált legyőzőre.

2005-ben és 2006-ban összesen 22 WTCC-versenyen állt rajthoz a Squadra Corse Alfa Romeo és a JAS Motorsport színeiben - a kisebb kitérő során Giovanardi négy futamgyőzelmet könyvelhetett el magának, nem mellesleg az egyetlen (majdnem) teljes szezonját a harmadik pozícióban fejezte be. Utána átnyergelt a Brit Túraautó Bajnokságba, azaz a BTCC-be, ahol első ízben 2006 és 2010 között versenyzett - ez idő alatt kétszer lett bajnok, 2007-ben és 2008-ban, a VX Racing Vauxhall Vectrájával.

fabrizio_giovanardi_wtcc_archive_01-jpg.jpg

Ezután azonban nem alakult túl jól a karrierje, ugyanis az Alfa Romeo felfüggesztette a versenyprogramját, másik manufaktúrától nem tudott szerződést kicsikarni. De így is még 2010-ben ötödikként, 2013-ban pedig tizenkettedikként zárta a Superstars nemzetközi szériáját, s belekóstolt a V8 Supercars-ba is, rajthoz állva néhány endurance versenyen. Utoljára teljes szezont 2014-ben teljesített bárhol is, ebben az esetben a BTCC-ben - azonban a brit vizekre való visszatérés nem éppen bizonyult bimbózónak, ugyanis a legjobb eredménye egyetlen harmadik hely volt, az év végére meg csak a 13. helyig kapaszkodott fel a bajnokságban.

Utána egészen tavaly szeptemberig csend volt felőle, de ekkor rajthoz állt a TCR Italy vallelungai fordulóján a BF Motorsport SEAT Leónjával, amellyel egy 8. és egy 4. helyet szerzett.

Hétfőn azonban bejelentették, hogy hosszú évek után először újra teljes szezont fog futni a túraautózásban, ugyanis lehetőséget kapott a Team Mulsanne-tól (korábbi nevén: Romeo Ferraris), hogy a WTCC és a TCR Nemzetközi Széria egyesüléséből létrejött Túraautó Világkupán indulhasson a csapat egyik Alfa Romeo Giulietta TCR-jával.

"Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a Romeo Ferrarisnál, amiért lehetővé tették, hogy versenyezzek a 2018-as szezonban. Mostanában az a megtiszteltetés ért, hogy vezethettem az autót, és igazán lenyűgözött. Számomra ez visszatérés lesz a nemzetközi versenyzés világába néhány esztendőnyi kihagyást követően, azonban a szenvedélyem és a győzelemre való éhség semmit sem változott. Ez a kaland Monzában indult el, és remélhetőleg sokan elégedettek lesznek velem azok közül, akik érintettek a Romeo Ferraris Alfa Romeo Giulietta TCR-projektjében" - nyilatkozta a hivatalos sajtóközleményben Giovanardi.

fabrizio_giovanardi-jpg.jpg

"Fabrizio jelenléte nagyon fontos kulcseleme lesz a programunknak. 2018-ban már a legmagasabb szinten fogunk versenyezni, amely egy óriási előrelépés mind számunkra, mind a Romeo Ferraris számára, amely igencsak komoly presztízzsel bíró csapatok és márkák ellen fog viaskodni. Nagyon sokat fejlődtünk az Alfa Romeo Giuliettával, és Fabriziótól is pozitív visszajelzést kaptunk a monzai teszt alkalmával, amelynek révén valósággá vált mindaz, ami eddig csak álom volt. Igaz, továbbra sem Csodaországban élünk, és tisztában vagyunk azzal, hogy 100%-os teljesítményt kell majd nyújtanunk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk egy olyan topszériában, mint amilyen a WTCR" - mondta a Romeo Ferraris ügyvezető igazgatója, Michaela Cerruti, aki a tavalyi év elején még versenyzett is az Alfa Romeóval a TCR-ben.

François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője és a WTCR promótere efféleképpen kommentálta a hírt: "A Team Mulsanne csatlakozása nem csak egy hetedik márkát hoz a rajtrácsra, hanem Fabrizio Giovanardi személyében egy komoly túraautós legendát is üdvözölhetünk majd, akinek a mérhetetlen tapasztalata komoly erősséget jelent majd a csapat számára, fejlesztve az autót és visszahozva egy ikonikus túraautós márkát oda, ahová való: a csúcsra."

A Team Mulsanne pedig nemsokára ismerteti a másik versenyzőjét is. A 10 versenyhétvégéből és 30 futamból álló WTCR-szezon április 7-8-án rajtol majd el a marokkói versenypályán.

Így fest az eddigi bejelentések alapján a WTCR 2018-as mezőnye:

Csapat

Autó

Versenyzők

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport

Honda Civic Type-R TCR

Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri

Boutsen Ginion Racing

Honda Civic Type-R TCR

Tiago Monteiro, Tom Coronel

BRC Racing Team

Hyundai i30 N TCR

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Campos Racing

SEAT León CUPRA TCR

John Filippi, Pepe Oriola, ???

Comtoyou Racing

Audi RS3 LMS

Denis Dupont, Aurélien Panis, Nathanaël Berthon, Frédéric Vervisch

DG Sport Compétition

PEUGEOT 308TCR

Aurélien Comte, Mat'o Homola

Sébastien Loeb Racing

Volkswagen Golf GTI TCR

Mehdi Bennani, Rob Huff

Team Mulsanne

Alfa Romeo Giulietta TCR

Fabrizio Giovanardi, ???

Team WRT

Audi RS3 LMS

Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden

Yvan Muller Racing

Hyundai i30 N TCR

Thed Björk, Yvan Muller 


Fotó:
WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9013753028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása