WTCC - HIVATALOS: MONTEIRO NEM TÉR VISSZA JAPÁNBAN

03717011_6940_alexandre_guillaumot_dppi.jpg

Hétfőn este a Honda megerősítette, hogy Tiago Monteiro a kínai után a japán fordulót is kihagyja orvosi tanácsra, ez pedig azt jelenti, hogy a világbajnoki cím szempontjából a japánok már csak Michelisz Norbi támaszkodhatnak.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Tiago Monteirónak a szeptemberben történt, barcelonai tesztbalesetét követően ki kellett hagynia a ningbói versenyeket. Egy ideig aztán voltak találgatások, hogy lesz-e annyira jó állapotban már a Honda portugál versenyzője, hogy a mostani hétvégén esedékes versenyhétvégén, Motegiben ott lehessen a Túraautó Világbajnokság rajtrácsán.

Hétfőn este a japán manufaktúra azonban közlemény formájában bejelentette, hogy Monteiro egyelőre nem térhet vissza, ugyanis még nincs olyan állapotban, hogy egy esetleges újabb bukás ne járna komolyabb következményekkel. S noha az ex-Forma-1-es versenyző a borzasztóan nagy esése előtt még 29 ponttal vezette a bajnokságot, jelenleg úgy tűnik, hogy ezzel a zsinórban kihagyott két hétvégével kiszállt a világbajnoki címért vívott küzdelemből.

"Ez a pályafutásom egyik legszörnyűbb momentuma. Csapatként nagyon kemény dolgoztunk azon, hogy bajnokesélyes pozícióba kerüljünk, most pedig nagyon nehéz szembesülni azzal, hogy ez az egész elúszni látszik. A legfrusztrálóbb az, hogy a felépülés folyamata egyébként jól megy, csak az idő ellenem dolgozik, de mindez motivál arra, hogy erősebben térjek vissza, mint valaha, amikor eljön a megfelelő idő. Annak a hihetetlen orvosi csapatnak pedig szeretnék köszönetet mondani, amely minden nap velem dolgozik - közös célunk van, mégpedig az, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek a versenyzéshez. Illetve mindenki másnak is szeretném megköszönni, hogy kedves üzenetekkel támogatnak ezekben a nehéz időkben." - nyilatkozta Monteiro, aki jelenleg a második a bajnoki pontversenyben, fél ponttal a volvós Thed Björk mögött, és másfél egységgel megelőzve Micheliszt.

A Honda még nem jelentette be, hogy ki fogja helyettesíteni a portugált, de a megfelelő időben sor kerül erre is. Egy valami biztos: Gabriele Tarquini -, aki egyébként kiváló munkát végzett a ningbói aszfaltcsíkon, - nem lesz elérhető sem Japánban, sem Makaón.

Fotó: WTCC Media (Alexandre Guillaumot / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4313065172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása