F2 - BRÉKING: KIZÁRTÁK LECLERC-T ÉS ROWLANDET A FŐVERSENYRŐL!!!

_54i1722_4264454.jpg

Nem ment át az autójuk a futam utáni technikai ellenőrzéseken, így a győzelem Artem Markelov ölébe hullott.

Mint az ismeretes, a szombati nap folyamán Charles Leclerc a Prema Racing gépével tulajdonképpen hülyét csinált a Forma-2 mezőnyéből a belgiumi főversenyen: a 25 körös futamot ugyanis közel 27 másodperces előnnyel húzta be. A monacói tehetség mögött a Russian Time orosz pilótája, Artem Markelov, valamint a DAMS-os Oliver Rowland egészítették ki a dobogót.

Azonban a végeredmény drámai változások álltak be a szombat este folyamán: a Forma-2 szervezői bejelentették, hogy Leclerc-t és Rowland is diszkvalifikálták, ugyanis a versenyt követő ellenőrzésen felfedezték, hogy mindkettejük autóján a megengedettnél jobban elkopott a padlólemez.

A Prema Racing újoncát sorozatban a második hétvégén éri hasonló kellemetlenség. A Hungaroringen a 19 éves versenyzőt azért zárták ki az időmérőről, mert az illetékesek az autóján, a differenciálműnél olyan alkatrészeket fedeztek fel, amelyek nem felelnek meg az előírásoknak. Az olasz istálló ezúttal sem kíván fellebbezni, a probléma bekövetkeztét pedig a belgiumi pálya karakterisztikájával magyarázta.

Az utolsó körös Markelov - Rowland kohéziót is górcső alá vették a stewardok. Eleinte mind a ketten kaptak egy-egy 5 másodperces időbüntetést, előbbi azért, mert a pályát elhagyva jogosulatlan előnyhöz jutott, utóbbi azért, mert kiszorította a pályáról a versenyzőtársát. Ám, amint fény derült Rowland technikai szabálytalanságára, eltörölték ezeket a büntetéseket, ugyanis nem lett volna befolyása az eredményre.

Így a főverseny a Russian Time kettős győzelmével zárult: Markelové lett a győzelem csapattársa, Luca Ghiotto és a premás Antonio Fuoco előtt. A Racing Engineering versenyző, Gustav Malja és Nyck de Vries a 4-5. helyen fejezték be a futamot, megelőzve az MP Motorsport brazilját, Sergio Sette Camarát, valamint a Rapaxnál erre a hétvégére beugró Roberto Merhit. Norman Natót rangsorolták nyolcadikként, így a francia ardenes kezdheti majd meg az élről a vasárnapi sprintfutamot.

Ami pedig a bajnokság állását illeti, Leclerc előnye 54 pontosra zsugorodott Rowlanddel szemben, akitől már csak 8 egységnyire van elmaradva Markelov.

Íme, a főverseny módosított végeredménye:

f2_2017_spa_fofutam_modositott.jpg

Fotó: Zak Mauger / FIA Formula 2 Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3012781566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása