WTCC - ÍME A VILA REAL-I JOKER-KÖR!

wtcc_race_of_portugal_action_image_01jpg.jpg

Lehullt a lepel a portugáliai joker-körről, amely a hónap végén fog bemutatkozni, a pályaversenyzés világában forradalmi újításként.

Még 2016 őszén, a Túraautó Világbajnokság 2017-es szabálymódosításainak ismertetésekor megtudtuk, hogy az újdonságok között ott lesz a ralikrossz-rajongók számára jól ismert joker-kör, amely pályaversenyzés világa számára még idegen. Ezt a fajta alternatív útvonalat már a szezonnyitó marokkói viadalon alkalmazták volna, ám politikai okokból kifolyólag meghiúsult a történet.

Azonban, ha minden igaz, akkor a június 24-25-i Vila Real-i fordulón már látni fogjuk, hogy miként működik az újítás a WTCC-ben, feltéve, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) biztonságosnak találja a kialakított megoldást.

wtcc_race_of_portugal_joker_lap_layoutjpg.jpg

"A joker-kör koncepció a ralikrosszban kiválóan működik, és meggyőződésem, hogy a Vila Real-i utcai pályán való versenyzést is új dimenzióba fogja helyezni. Minden WTCC-pilóta számára nyitottak lesznek a stratégiai lehetőségek, ami befolyással lehet a futamok alakulására. Ugyanakkor ennek nem szabad a biztonság rovására mennie, így igencsak szoros munkakapcsolatot ápolunk az FIA-nál dolgozó kollégákkal, illetve a Vila Real-i hatóságokkal, hogy egy olyan útvonalat alakítsunk ki, amely az igényeinknek és a biztonsági előírásoknak is megfelel." - nyilatkozta Francois Ribeiro, a WTCC promótere.

Az alternatív útvonal az utolsó, 26-os számú kanyarnál lesz megtalálható, a körforgalom bal oldalán - a kalkulációk szerint ennek a használata 2 másodperces időveszteséget fog eredményezni. A versenyzők már a szombati szabadedzések során kipróbálhatják joker-kört, azonban a futamon csak a 3. kör után használható - a szabályok szerint a verseny során egyszer kell a hosszabb útszakaszon áthaladni.

Fotó: WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10012575989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása