WTCC - CSAK VILA REAL-BAN FOG DEBÜTÁLNI A JOKER-KÖR

13178737_1287484041281001_5022046638476610154_n.jpg

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem a jövő hétvégén esedékes marokkói szezonnyitón fog debütálni a joker-kör.

Még novemberben, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsán jelentették be, hogy az idei évben fog debütálni a Túraautó Világbajnokságban (WTCC) a joker-kör, amelyet ideáig az autósport szerelmesei csakis a ralikrosszban láthattak. A joker-kör úgy működik, hogy egy futamon a versenyzőknek egy kört egy alternatív, ám az esetek többségében hosszabb útvonalon kell teljesíteniük.

Eredetileg úgy volt, hogy Marokkóban és Portugáliában láthatjuk majd a szisztémát, ám a WTCC általános igazgatója, Francois Ribeiro két héttel ezelőtt Monzában, az előszezoni hivatalos médiaeseményen megerősítette, hogy előbbi helyszínen mégsem lesz jelen az.

Ennek oka pedig az, hogy egyszerűen a Moulay El Hassan pályán nem lehetett volna biztonságosan kivitelezni a joker-körhöz kellő alternatív útvonalat. Csakis úgy, ha a szervezők nagy volumenű építési munkálatokba fogtak volna bele, ám ehhez szükséges lett volna egy közbeszerzési tender, és itt volt a kutya elásva. Ugyanis Marokkó jelen momentumban nem rendelkezik működő kormánnyal és adminisztrációval. Így a joker-kör pedig jó eséllyel csak a Vila Real-i pályán fog bemutatkozni.

A WTCC 2017-es szezonja a jövő hétvégén veszi majd kezdetét Marrakesh-ben, a portugál versenyhétvége pedig a június 24-25-i hétvégén kerül megrendezésre.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812388479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása