F1: Bottast el akarták csábítani, miután az Alfa Romeóhoz igazolt

Valtteri Bottas elismerte, rögtön kapott ajánlatot egy másik csapattól, amint bejelentették, hogy az Alfa Romeo leszerződteti őt.

m295168.jpg

Utolsó mercedeses versenyhétvégéjére készül a Formula–1-es Abu-dzabi Nagydíjon a csapatot 2017 elejétől erősítő Valtteri Bottas. Mivel a következő évtől már George Russell fog versenyezni Lewis Hamilton oldalán, a finn az Alfa Romeónál folytatja pályafutását. A szeptemberi Holland Nagydíj után jelentették be Bottas átigazolását, amit persze már jóval korábban lehetett sejteni, mégis azután keresték meg őt, hogy már aláírt új csapatához.

„Két nappal azután, hogy megállapodtam az Alfával, máshonnan is kaptam egy megkeresést, hogy beszélni akarnak velem. Erre mondtam, hogy kicsit elkéstetek” – mondta Bottas, amikor a finn Iltalehti című lapnak nyilatkozott. Nem nevezte meg, hogy konkrétan melyik csapat érdeklődött iránta, de azt elismerte, hogy az illető gárda „kicsit jobban” teljesített az elmúlt években, mint a hinwili gárda, mely idén jó eséllyel kilencedik lesz a konstruktőri bajnokságban.

„Továbbra is azt gondolom, hogy jól döntöttem az Alfa Romeóval. Még mindig örülök ennek az opciónak” – bizonygatta igazát a 32 éves versenyző. Úgy tudni, jóval szerényebb ajánlatot kapott máshonnan: állítólag a felét fizették volna a szolgálataiért annak, amit leendő munkaadója kínál.

via Grandpx.news

Fotó: Jiri Krenek / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016779496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása