F1: Nagy változás jön Norris életében

Lando Norris elérkezettnek látta az időt arra, hogy több F1-es kollégáját követve elhagyja az Egyesült Királyságot, és ezentúl Monacóban élje az életét.

2021russiangrandprixsaturdaygp2115_131100rb2_5256.jpg

Számos Formula–1-es versenyző költözött az elmúlt években a Monacói Hercegségbe, így tett többek között Lewis Hamilton, Max Verstappen és Valtteri Bottas is. Most pedig Lando Norris döntött úgy, hogy Monacóban folytatja az életét: a McLaren pilótája közösségi oldalain közölte, hogy az év végén átveheti a kulcsokat, és ahogyan az a képen is látszik, már zajlanak a felújítási munkálatok.

A 22 éves versenyző a költözés hátteréről a Motorsport.com-nak beszélt részletesen. Elmondta, hogy ugyan ezért sokan kritizálni fogják, nyilvánvalóan anyagi oka is van a költözésnek, hiszen Monacóban kedvezőbbek az adózási feltételek, mint például az Egyesült Királyságban, ahol eddig élt, nem messze a McLaren wokingi főhadiszállásától. „Sokat kellett fejlődnöm, és fontos volt a pályafutásom szempontjából, hogy bármikor beugorhassak a McLarenhez, amikor csak akarok” – magyarázta.

„Ha volt egy rossz hétvégém, bármelyik be tudtam menni, hogy a szimulátoron kipróbálhassak dolgokat, vagy beszélhessek a mérnökeimmel. Imádom Angliát, valószínűleg továbbra is az marad a kedvenc helyem” – idézi a szakportál Norris szavait. „Ott van a családom, ott vannak a barátaim. De azt hiszem, korábban többször is mondtam, hogy az ilyesféle döntéseknél prioritás számomra, hogy élvezzem, amit csinálok, örömömet leljem benne.”

Norris arról is beszélt, hogy nem volt könnyű döntés számomra, de nem is töprengett rajta évek óta, és hiába költözik el, a legtöbb dolog nem változik a hétköznapjaiban, ahogyan a rajongóival is tartani fogja a kapcsolatot, ugyanúgy lesznek Twitch-streamek, mint eddig. „Továbbra is sokat fogok találkozni a barátaimmal, és a családom is gyakran meglátogat majd” – magyarázta az ötszörös dobogós versenyző. „Csak a bázisom lesz más. Talán nem fogok tudni annyit golfozni, ez lesz a legnagyobb hátrány.”

Kétségkívül az is közrejátszott Norris döntésében, hogy májusban bejelentették, évekig a McLaren kötelékében marad. A brit versenyző jelenleg az ötödik helyen áll az összetettben.

Fotó: FIA Pool / McLaren Media Centre

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr916770248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása