F1: Schumacher újra összeáll Vettellel

2019-hez hasonlóan újra együtt indul a Bajnokok Tornáján a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és Mick Schumacher.

gp2108_11441309298561.jpg

Tovább bővült a 2022-es Bajnokok Tornájának (RoC) névsora: többek között az illusztris északi társasághoz csatlakozik Mick Schumacher és Sebastian Vettel is, akik – Németország színeit képviselve – a Nemzetek Kupájában közösen harcolnak majd az elsőségért. 2019-ben szintén együtt indult a Haas és az Aston Martin pilótája, akkor a döntőig meneteltek.

„Már nagyon várom, hogy újra a Bajnokok Tornáján versenyezzek, és Mickkel együtt képviselhessem Németországot” – fogalmazott Vettel az esemény hivatalos weboldalán megjelent közleményben. „Mexikóban másodikak lettünk a Nemzetek Kupájában, így Svédországban az lesz a célunk, hogy ennél eggyel feljebb lépjünk. Erős küzdelem lesz, főleg az északi versenyzőkkel, hiszen nekik jóval több tapasztalatuk van ilyen körülmények között.”

A Formula–3-as Európa-bajnoki címe után tavaly a Formula–2-ben csúcsra érő Schumacher is hasonlóban reménykedik. „Jó móka lesz újra Sebastiannal együtt indulni német színekben, a célunk nyilván az, hogy megnyerjük a trófeát” – mondta a 22 éves versenyző. „Folytatnunk kell a német csapat sikerszériáját, és a győzelemért akarunk harcolni. Biztos vagyok benne, hogy mindketten nagyon komolyan fogjuk venni.”

Legendásnak számít a Bajnokok Tornájának történetében a Schumacher-Vettel párosítás, hiszen 2007 és 2012 között Mick édesapja, a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher és Vettel hatszor nyerték meg a Nemzetek Kupáját. Azzal, hogy a „kis Schumi” és Vettel februárban is részt vesznek a rangos eseményen, legalább három aktív F1-es versenyző indulása vált biztossá, hiszen szeptemberben bejelentették Valtteri Bottas RoC-bemutatkozását is.

A RoC történelmi, első havas-jeges eseményét február 4-e és 6-a között rendezik, a helyszín pedig a svédországi Pite Havsbad lesz.

Fotó: FIA Pool / Aston Martin F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7916763888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása