Bottas bemutatkozik a Bajnokok Tornáján

Már biztos, hogy F1-es versenyző nélkül a Bajnokok Tornája jövő évi, eddigiektől merőben eltérő kiírása sem rajtol el: Valtteri Bottas debütál az autó- és motorsport nagyjai között.

m280808.jpg

Két év kihagyást követően, 2022-ben ismét megrendezik a Bajnokok Tornáját (RoC), ám az eddig ismert formátummal szakítva már nem egy stadionban fognak megmérkőzni egymással az autó- és motorsport jeles képviselői, hanem a svédországi Pite Havsbadban alakítanak ki egy havas-jeges pályát erre a célra. Kedden Valtteri Bottas személyében az esemény első F1-es résztvevőjét is megerősítették, akinek régi vágya teljesül azzal, hogy részt vehet az eseményen – közölték az esemény honlapján.

Az idén még a Mercedes, jövőre viszont már az Alfa Romeo színeiben szereplő finn pilóta az egyéni megmérettetés mellett a Nemzetek Kupáján is indulni fog, ám csapattársát egyelőre nem jelentették be. „Már nagyon várom, hogy versenyezhessek a Bajnokok Tornáján, hiszen sok éve követem az eseményt a tévé előtt ülve. Csak még érdekesebbé teszi azt, hogy a mostani eseményt már havas-jeges pályán tartják” – jegyezte meg a korábbi GP3-bajnok, aki az elmúlt években számos alkalommal vett részt a Lappföld-ralin hasonló körülmények között, így reméli, hogy kamatoztathatja majd ottani tapasztalatait.

„Évekkel ezelőtt is jelezte már Valtteri, hogy szívesen részt venne a Bajnokok Tornáján, így most örömünkre szolgál, hogy végre bemutatkozhat, ráadásul a RoC első havas-jeges eseményén” – mondta Bottas érkezésével kapcsolatban Frederik Johnsson, a gálaverseny elnöke. – „Valtteri a legutóbbi, monzai Formula–1-es futamon ismételten bizonyította, hogy a világ leggyorsabb versenyzői közé tartozik.”

Számos részlet még tisztázatlan a február 5-én és 6-án rendezendő torna kapcsán, de az már biztos, hogy az FIA RX2e ralikrossz-autóval és a Porsche 425 Cayman GT4 Clubsporttal bizonyíthatnak a résztvevők. Bottas illusztris társaságban ejtheti meg debütálását, hiszen

  • Tom Kristensen, a Le Mans-i 24 órás kilencszeres győztese,
  • a háromszoros ralikrossz-világbajnok Johan Kristoffersson,
  • a kilencszeres világbajnok raliversenyző Sébastien Loeb,
  • Mattias Ekström, a DTM kétszeres és a ralikrossz-világbajnokság 2016-os bajnoka,
  • Travis Pastrana, az idei amerikai ralibajnok,
  • valamint Petter Solberg rali- és ralikrossz-világbajnok, illetve fia, Oliver Solberg

részvételét már megerősítették, a lista pedig várhatóan további, hasonlóan rangos nevekkel bővül majd. Az eseményt legutóbb 2019-ben, Mexikóban tartották meg.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3016696708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quattroman 2021.09.23. 00:26:01

Kimi is köztük lehetne

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása