F1: Csak pénteken derül ki, büntetik-e Verstappent

Elnapolta a döntést a Mercedes felülvizsgálati kérelmének ügyében a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Lewis Hamilton és Max Verstappen brazíliai incidense így továbbra is terítéken van.

30-sunday-brazil.jpg

Továbbra sem tekinthető hivatalosnak a múlt hétvégi Sao Pauló-i Nagydíj végeredménye, ugyanis amint nyilvánosságra hozták Max Verstappen fedélzeti kamerás felvételeit, azonnal felülvizsgálatot kérvényezett a Mercedes. Mint ismeretes, a holland versenyző a verseny 48. körében úgy verte vissza Lewis Hamilton támadását, hogy közben leterelte brit riválisát a pályáról. Akkor a versenyfelügyelők úgy döntöttek, még csak nem vizsgálják az esetet.

A brackley-iek lépése után azonban csütörtökre, immár Katarban újra meghallgatásokat tartottak, így a címvédő konstruktőr mellett a Red Bull képviselőit is a stewardokhoz citálták. Több mint négy óra telt a meghallgatások után, amikor az FIA rövid közleményben jelezte, hogy megfontolják az ügyet, döntésüket pedig pénteken hozzák majd nyilvánosságra.

A RaceFans emlékezetet rá, idén már másodjára fordul elő, hogy valamelyik bajnokaspiráns utólagos vizsgálatot harcolna ki a versenyirányításnál. A Brit Nagydíj után a Red Bull próbált meg fellebbezni, miután kevesellték a futamot az incidens ellenére megnyerő Hamilton 10 másodperces időbüntetését, amit Verstappen kilökéséért kapott. A Milton Keynes-i istálló azonban nem ért célt kérvényével, nem szabtak ki szigorúbb szankciót a hétszeres világbajnokra.

Mint azt korábban megírtuk, ha a Mercedes kérvényének helyt adnak, Verstappen büntetésre számíthat. Amennyiben a hollandot utólag szórják meg egy ötmásodperces időbüntetéssel, három pontot veszítene vele, de a valószínű forgatókönyvek között tartják számon, hogy a hétvégi Katari Nagydíjra kap három- vagy öthelyes rajtbüntetést. Persze az sem kizárt, hogy ezúttal sem változtatnak döntésükön a stewardok.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5816759304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása