Lesz-e McLaren-Audi az F1-ben?

Hétfői lapértesülések alapján a komplett McLaren-csoportot felvásárolta az Audi. A wokingiak cáfolják a híreket, de nem úgy, hogy teljességgel kizárható lenne kettejük jövőbeli házassága.

2021saopaulograndprixfridaygp2119_171030_ms28624.jpg

Egy azóta már módosított, lényegesen átírt cikkben pedzegette hétfőn az Autocar gyárközeli forrásokra hivatkozva, hogy az Audi teljes egészében felvásárolta a McLarent, azaz nemcsak az autós-, hanem a versenyrészleg is az ingolstadtiak irányítása alá került. Nyílt titok, hogy az Audi már évek óta szemez a Formula–1-gyel, és ennek már többször is hangot adott, de korábban valamennyi ebből kirobbantott híresztelésnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Csakhogy az utóbbi egy évben úgy tűnik, az Audi valóban keresi annak lehetőségét, hogy beszálljon a királykategóriába, akárcsak a konszern vezér- és névadó márkája, a Volkswagen. A Motorsport.com is megszellőztette a délelőtti hírrel összefüggésben, hogy az Audi 2026-ban valóban a McLaren partnereként térhet vissza, függetlenül attól, hogy a német gyártó eddig nem reagált az értesülésekre. Ellenben a McLaren hivatalos közleményben cáfolta az eredeti cikk valóságtartalmát:

Tisztában van a McLaren-csoport a sajtóban megjelentekkel, melyek azt állítják, hogy eladták az Audinak. Ez teljes mértékben pontatlan, és a McLaren keresi annak lehetőségét, hogy eltávolítsák a cikket

– olvasható a wokingiak oldalán. A McLaren ugyanakkor hozzátette, hogy technológiai stratégiájába mindig is bevonta a releváns partnerekkel és beszállítókkal folyamatban lévő tárgyalásokat és együttműködését, akár más autógyártó érintettségével. Magyarán még a McLaren sem vetette el, hogy együttműködjön az Audival, ahogyan ezt az ilyen cáfolatoknál megszokottól eltérő fogalmazás is mutatja, sőt, még a Porsche visszatérése sem zárható ki.

Cikkében a Motorsport.com megjegyzi, az újabb híreszteléseket az generálhatta, hogy a múlt héten az Audi múlt héten igazgatótanácsi ülést tartott, a Volkswagen pedig ezúttal komolyan gondolja F1-es ambícióit, és állítólag mérlegelik is annak lehetőségét, hogy egy Red Bull-Porsche vagy egy McLaren-Audi kooperáció lenne-e a kifizetődőbb.

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (McLaren Media Centre)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7716756300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása