Két kézzel szórták a büntetéseket a WTCR olasz futamai után

Amíg a versenyen nagyon vizsgálatokról sem érkeztek hírek, a leintést követően már vastagabban fogott a stewardok tolla. Többen sem kerülhették el a retorziót a túraautó-világkupa olaszországi hétvégéje után.

222581b33a917831d58f6ff2771aaad4.jpg

Olaszországban vendégeskedett a túraautó-világkupa mezőnye, ahol a magyarok visszafogottabban szerepeltek, míg Yann Ehrlacher újabb lépést tett a címvédés felé. Meg is nyerte az egyik futamot a francia, a másikat pedig márkatársa, Santiago Urrutia húzta be.

Órákkal a második verseny leintése után azonban kiderült, hogy több büntetés is befolyásolta utólag a végeredményeket. Az első versenyen Jean-Karl Vernay kemény védekezését nem díjazták a versenyfelügyelők: amiért a hyundaios kitette a pályáról végül audis ellenfelét, Nathanaël Berthont, ötmásodperces büntetést kapott két büntetőpont kíséretében, amivel a 9.-ről a 15. helyre esett vissza.

Korábbi ellenfele büntetéséből Ehrlacher is profitált, a tizedik pozícióba lépett előre, így 35 helyett már 36 ponttal vezet az egyéni bajnokságban a Lynk & Có-val az audis Frédéric Vervisch előtt, míg a hondás Esteban Guerrierit 37-tel előzi.

2ff5827f3015db96ca5d9c3ddc85dbd0.jpg

A második verseny rajtjánál szálltak el végleg Vernay reális bajnoki esélyei, miután Hyundaijának és Tom Coronel Audijának nekiment a korábban a Lynk & Có-s Yvan Muller is összeütköző Néstor Girolami. Az argentin versenyző háromhelyes rajtbüntetést kapott a szocsi első futamra, miután az első kanyarokban a saját versenyét is lenullázta. A stewardok ugyanis megállapították, hogy veszélyes módon tért vissza a pályára, amivel balesetet okozott.

Egy harmadik esetet is megvizsgálták, és arra a következtetésre jutottak, hogy Luca Engstler sem volt sportszerű Rob Huff-fal szemben, ezért a németet a Zengő Motorsport britje mögé sorolták vissza, a tizedik pozícióba.

d7f63b1330a10a3d9a5cb3a7af04b988.jpg

Még egy forduló van hátra a WTCR idei évéből, három hét múlva ér véget a szezon az oroszországi Sochi Autodromon.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4416749346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása