F1: Elképesztő fölényben a Red Bull az időmérő előtt
Formula–1 2021: Mexikói Nagydíj – 2-3. szabadedzés

Magasan a mezőny felett áll a Red Bull Mexikóban: sokáig úgy tűnt, a második után a harmadik szabadedzésen is Max Verstappen zár az eredménylista élén, a kvalifikáció előtt Sergio Pérez bebizonyította, van még tartalék a bikákban.

si202111060437_news.jpg

Magyar idő szerint még a péntek esti órákban rendezték a Mexikóvárosi Nagydíj második szabadedzését. Az első percekben több necces pillanat is kialakult a pályán, de egyik sem eredményezett balesetet, ellentétben az első gyakorlással, amin Charles Leclerc és Sergio Pérez is összetörte az autóját. Ekkorra az is kiderült, hogy a korábban történt incidenseket mind Lewis Hamilton, mind pedig Kimi Räikkönen esetében megrovással szankcionálták, mindkettejüknél ez az első idén.

Már félidő előtt megfutotta azt az időt, amivel a második edzés leggyorsabbjának bizonyult Max Verstappen. A Red Bull világbajnoki éllovas 1:17.301-es idejével körülbelül fél másodpercet vert a Mercedes párosára, melyen belül ezúttal is – az első edzésen még elsőként végzett – Valtteri Bottas zárt előrébb, Lewis Hamilton csak harmadik lett. Az első öt sorrendje Verstappen csapattársával, Pérezzel és a Ferrari spanyoljával, Carlos Sainzcal egészült ki.

A második szabadedzés végeredménye:

A második és a harmadik edzés között, illetve alatt újabb három versenyzőről derült ki, hogy büntetést kap. George Russell autójában még pénteken bemondta az unalmast a sebességváltó, így a Williams britjét öthelyes rajtbüntetéssel sújtják. Később Lando Norris és Esteban Ocon autójában cseréltek motort, így minden bizonnyal mindketten a mezőny végéről várhatják a vasárnapi verseny rajtját. Amúgy sem tűnik igazán meggyőzőnek a McLaren formája a Rodríguez-testvérekről elnevezett pályán, ahogyan az Alpine pénteki remeklése is alábbhagyott.

Hosszú ideig még igazán aktív sem volt a mezőny a továbbra is poros, egyes helyeken olajos pályán az utolsó gyakorlás kezdete után, ennek megfelelően több kisebb-nagyobb hibát is láthattunk a pilótáktól, Leclerc meg is forgatta a Ferrariját.

Ezt megelőzően, félidőnél még a monacói állt az eredménylista végén, majd Verstappen állt az élre. A végén azonban Pérez még két tizedmásodpercet faragott a holland idején, így 1:17.024-gyel ő lett az első. A Mercedes pilótái közel hét tizedmásodperccel végeztek a Red Bull párosa mögött. A brackley-iek versenyzői szintén helyet cseréltek az utolsó másodpercekben, így Hamilton előrelépett a harmadik helyre. A két élcsapat mögött Sainz lett az ötödik.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

A Mexikóvárosi Nagydíj programja az időmérő edzéssel folytatódik, amire magyar idő szerint 21 órától kerül sor. A kvalifikáció eseményei az M4 Sporton követhetőek élőben.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516748050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása