WEC: Tíz év után távozik a Toyota versenyzője

Japán versenyzőt cserél egy másik japánra – a sajtóértesülések szerint – a Toyota, ami azonban már most biztos: Nakadzsima Kazuki a szezon végén távozik a japánok WEC-felállásából.

wec_2021_farewell_002.jpg

Alig néhány nappal azután, hogy Anthony Davidson bejelentette, visszavonul a profi autóversenyzéstől, Nakadzsima Kazuki távozását erősítette meg a Toyota. A korábbi F1-es pilóta – aki korábban három éven át versenyzett a királykategóriában – egészen 2012-től, vagyis a kezdetektől erősítette a japán gyártót, melynek színeiben 2018-ban világbajnok lett, valamint egymás után háromszor volt tagja a győztes triónak a Le Mans-i 24 óráson. A most hétvégi bahreini nyolcóráson indul utoljára a csapat színeiben.

„Megtisztelő volt a Toyotánál versenyezni kilenc szezonon keresztül. Szerencsésnek érzem magamat, amiért versenyeket, bajnokságokat és Le Mans-i 24 órásokat nyertem sok tehetséges, szenvedélyes és odaadó kollégámmal” – kommentálta a bejelentést a 36 éves Nakadzsima, aki később a Motorsport.com-nak nyilatkozva elárulta: pályán kívüli szerepet kaphat a folytatásban a Toyotánál. Konkrétumokat ennek kapcsán nem osztott meg, a felvetésre, hogy ez fiatal versenyzők mentorálását vagy a gyártó fejlesztési programjában valamilyen pozíciót jelent-e, annyit felelt, „talán”.

A szakportál emellett úgy tudja, az 58 WEC-futamon indult, ebből 16-on győztes Nakadzsimát egy másik japán, Hirakava Rjó válthatja. A 27 éves versenyző 2013 óta tagja a Toyota versenyzői programjának, és már öt éve készítik fel az endurance-vb-s bemutatkozásra. Az elmúlt években főként és párhuzamosan a japán Super Formula és Super GT sorozatokban indult, utóbbiban 2017-ben bajnok lett. Érkezését viszont hivatalosan még nem jelentették be.

Fotó: Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116745322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása