Döntött az ex-F1-es pilóta, abbahagyja a versenyzést

Alig pár nap és mindössze egyetlen verseny van hátra Anthony Davidson pályafutásából.

anthony_davidson_gbr_toyota.jpg

Szombaton rendezték az endurance-világbajnokság idei utolsó előtti fordulóját Bahreinben, melyet követően a Sky Sports F1-es szakértőjeként is tevékenykedő Anthony Davidson bejelentette, a szezon végén befejezi karrierjét. A 42 éves brit Twitter-oldalán számolt be róla, hogy a most hétvégi, szintén bahreini nyolcórás lesz pályafutása utolsó versenye.

„Egy verseny van még hátra, és úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó profi autóversenyzőként. Hihetetlen és felejthetetlen utazás volt, és köszönöm mindenkinek, aki elkísért rajta!” – fogalmazott döntése kapcsán Davidson, aki több ízben megfordult a Formula–1-ben: 2002-ben a Minardival két, 2005-ban a BAR-ral egy futamon állt rajthoz. Teljes idényt csak a Super Agurival húzott le, így pontot sem szerzett.

Miután távozott a száguldó cirkuszból, főként az endurance-világbajnokságon versenyzett, évekig volt a Toyota gyári versenyzője, 2014-ben bajnok is lett a japánokkal. 2017 végén, Fernando Alonso érkezésével szorult ki a keretből, azóta az LMP2-ben, jelenleg a Jota Sport színeiben versenyez, Antonio Félix da Costával és Roberto Gonzálezzel osztozva az autón, illetve a harmadik helyen.

Fotó: Andrew Lofthouse / AdrenalMedia.com (FIA WEC Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316743552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása