Még idén új versenyző debütál az F2-ben

Francia versenyzőt igazolt Formula–2-es csapatába még a 2021-es szezon vége előtt az MP Motorsport, miután Lirim Zendeli anyagi problémák miatt nem tudja folytatni a szezont.

novalak-trident-f3.jpg

Az Orosz Nagydíj hétvégéje után vonult szünetre a Formula–2 mezőnye, még két forduló van hátra az idei szezonból, amiket december első két hétvégéjén rendeznek Szaúd-Arábiában és Abu-Dzabiban. Már erre a két fordulóra versenyzőt cserél az MP Motorsport: a holland csapat szerdán bejelentette, hogy leigazolta a szezon hátralevő részére, valamint Clément Novalakot, az F3-as bajnokság idei bronzérmesét.

Novalak 2019-ben behúzta a brit Formula–3-at, így tavaly a Carlinnal debütált, idén pedig a Tridenttel folytatta az ugyancsak a Formula–1 előszobájaként jegyzett, kisebbik nevelőszériában. Futamot ugyan nem nyert, háromszor is második lett, év végi harmadik helyéhez pedig az is hozzásegítette, hogy csak négyszer nullázott.

A 20 éves francia versenyző Richard Verschoor mellé érkezik a csapathoz, vagyis Lirim Zendeli nem tudja befejezni az idei évet. Mint azt az albán-német versenyző közösségi oldalán ecsetelte, anyagi okok miatt kell felhagynia a Formula–2-vel, mivel a pandémia hatására tovább szűkültek a lehetőségei – elmondása szerint többen sem tartották be ígéreteiket.

Zendeli az előző két évben szintén a Formula–3-ban versenyzett, ahol tavaly a Trident színeiben futamot is nyert, így év végén a nyolcadik lett. Idén viszont a szintlépésből csak négy pontszerzést tudott kifacsarni, az összetettben pedig csupán a 13. helyet foglalja el.

A bejelentések kapcsán a RaceFans megjegyzi, Zendeli idén már a negyedik pilóta, akinek anyagi okok miatt kell félreállnia. A szezon korábbi részében Matteo Nannini, Gianluca Petecof és David Beckmann kényszerült kiszállni – legalább átmenetileg – a Formula–2-ből, igaz, utóbbi gyorsan másik csapatra talált, így neki nem kellett versenyhétvégét sem kihagynia.

Fotó: Trident

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516745166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása