WTCR: Szenzáció, visszatér egy gyártó

Újra a legmagasabb szinten jegyzett túraautó-bajnokságban fog szerepelni a Lada: Szocsiban az orosz gyártó beszáll a WTCR-be.

lada-tcr-russia-ladigin_1.jpg

2008-ban és 2009-ben, majd 2013-tól 2016-ig a túraautó-világbajnokság állandó résztvevője volt a Lada, mely Rob Huff-fal, Gabriele Tarquinivel és Nick Catsburggal is nyert futamot. Az orosz gyártó viszont még a TC1-es éra előtt kiszállt, azóta nem is szerepelt nemzetközi porondon, a tervek szerint mostanáig: a WTCR oroszországi fináléján ugyanis visszatér a Lada, a szezonzárón két autót indítanak majd.

Mint az a TouringCarTimes cikkéből kiderül, a Lada Sport Rosneft két Vesta TCR-jét két orosz versenyző fogja vezetni, az orosz TCR-bajnokságban is szereplő Kirill Ladigin és Mihail Mityajev, akik már négy futamot nyertek az idei szezonban. Ladigin korábban 29 WTCC-futamon indult a Russian Bears Motorsport színeiben, a legjobb eredményét 2009-ben a marokkói második futamon érte el egy 11. hely formájában, vagyis nem szerzett pontot.

Erre valószínűleg most sem lenne sok esélyük, hiszen szezon közben beszálló új gyártóként megkapják a betonkeverőt, vagyis a 60 kilós pluszsúlyt a sportszabályzat értelmében. Mivel Ladigin és Mityajev szabadkártyás státuszban indulnak – ami miatt eleve nem is szerezhetnének pontot –, az további 10 kilogrammot jelent, sőt, drasztikus esetben (amennyiben például az autó nem rendelkezik a bajnokság által elvárt, új motorvezérléssel) összesen akár 110 kilóval is megpakolhatják a Vestákat.

Arról egyelőre nem tettek említést, hogy a szocsi szereplés csak egyszeri alkalom lesz-e, vagy az oroszok hosszabb távon is számolnak a túraautó-világkupával.

Fotó: Grigory Golyshev / TCR Russia

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316738016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása