Drasztikus újítást próbál ki Amerikában az F1

A vitatott helyzetek számának visszaszorítása érdekében a Formula–1-es Amerikai Nagydíj hétvégéjén minden, dupla sárga zászlós jelzés alatt teljesített köridőt törölni fognak.

30-friday-monza.jpg

A közelmúltban is nem egyszer adódott félre a dupla sárga zászlós jelzés alatt teljesített körökből az időmérő edzések után – legutóbb a Török Nagydíj kvalifikációját követően idézték be Fernando Alonsót annak gyanújával, hogy a Q1-ben egy ilyen helyzetnél nem lassított kellőképpen. A hasonló félreértések elkerülése végett a Formula–1-ben új protokoll jön: az Amerikai Nagydíj hétvégéjén már nem lesz elég lassítani, ha valahol zászlót lengetnek a pályán.

Ahogyan arról Michael Masi versenyigazgató hétvége előtti direktívái alapján a Crash.net beszámolt, ezen a hétvégén tesztelik azt a rendszert, aminek keretében minden kört elvesznek, amit dupla sárga zászló alatt futottak, vagyis így nem kell mérlegelni azt, hogy a versenyzők a szükséges mértékben lassítottak-e, vagy sem.

Masi arról is beszámolt, hogy az F1 utolsó, két évvel ezelőtti látogatása óta újraaszfaltozták az austini pályát, miután néhány hete a MotoGP mezőnye még keményen kritizálta azt hepehupás felülete miatt. Az 1-es kanyar kijáratánál, a 9-es és a 10-es kanyar kijárata, valamint a 11-es és a 12-es kanyar kijárata, valamint a 15-ös és a 19-es kanyar között is új aszfaltréteget fektettek le. Emellett a pálya több pontján is marták az aszfaltot.

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816731952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása