Elmaradhat a nagy F1-es bejelentés

A korábbi híresztelésekkel ellentétben mégsem jelenthetik be az Amerikai Nagydíj hétvégéjén az Andretti Autosport F1-es csatlakozását, valamint az Alfa Romeo tulajdonosváltását.

large-2021_turkish_grand_prix_sunday.jpg

Hetek óta attól hangos a nemzetközi szaksajtó, hogy az Alfa Romeo csapatának felvásárlásával vetheti meg lábát a Formula–1-ben az Andretti Autosport, mely az IndyCarban sikeres ugyan, de már régóta szemez a királykategóriával.

Arra lehetett számítani, hogy a több száz millió dolláros üzletet – stílszerűen – az Amerikai Nagydíj hétvégéjén jelenthetik be, ám a RACER információi szerint a tárgyalások elhúzódása miatt késik a bejelentés is. Az Alfa Romeo jelenlegi tulajdonosa, a Longbow Finance erre való tekintettel a potenciális felvásárlás határidejét is meghosszabbította.

A szakportál azt is megtudta, hogy ezek mellett Colton Herta F1-es bemutatkozására sem kerül sor. Az elmúlt napokban azt híresztelték, hogy az Andretti Autosport ifjú IndyCar-versenyzője Austinban pályára gördülhet az egyik Alfa Romeóval az első szabadedzésen.

Eközben a FormulaPassion.it úgy értesült, hogy Michael Andretti (az 1978-as F1-világbajnok Mario Andretti fia), az Andretti Autosport tulajdonosa az Alfa Romeo svájci központjába látogatott, a hinwili látogatást pedig azt feltételezi, hogy annyira sokáig nem fog húzódni a bejelentés.

Az utolsó szabad ülés 2022-re pont az Alfa Romeónál keresi gazdáját Valtteri Bottas oldalán, és nagyban függ az esetleges tulajdonosváltástól, hogy ki is lesz végül a befutó – hiszen a Liberty Media egyik nem titkolt célja az, hogy amerikai pilótát protezsáljon az F1-be, ennek esélye pedig egy (újabb) amerikai csapat érkezésével jelentősen nőhet.

Herta esetében viszont problémát jelent, hogy még nincs elegendő pontja az F1-es szuperlicenszhez – a szükséges 40-ből „csak” 32 van meg a 21 éves versenyzőnek. Ezért is lett volna különösen fontos, hogy részt vegyen az austini FP1-en, mivel tíz licenszpont szabadedzéseken is megszerezhető; minden 100 megtett kilométer után egy egységet írnak jóvá.

Fotó: François Flamand / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2316728900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása