Legendás csapat vásárolhatja be magát az F1-be

Habár az üzletet egyik fél sem volt hajlandó megerősíteni, lapértesülések úgy tudják, közel áll ahhoz az Alfa Romeo/Sauber csapata, hogy új kezekbe kerüljön. Nem is akárki lenne az új tulajdonos.

large-2021_turkish_grand_prix_thursday.jpg

Már régóta pedzegeti Michael Andretti csapata a Formula–1-es program elindítását, és úgy tűnik, hamarosan a tettek mezejére is léphet a korábbi IndyCar-bajnok F1-es pilóta. Közel áll Andretti ahhoz, hogy átvegye a Sauber részvényeinek 80%-át, a RaceFans értesülései szerint a legendás amerikai istálló alapítója hamarosan meg is állapodhat az Islero Investments-cel, a Sauber Motorsport és a Sauber Engineering jelenlegi többségi tulajdonosával.

A hírek szerint Andretti 350 millió eurós vételárat kínált a Sauberért, ami mai árfolyamon 126 milliárd forintnak felel meg. Az Andretti Autosport, mely négy Indianapolis 500-győzelemmel az IndyCarban, valamint a Formula–E-ben is sikeres csapatot futtat, idén márciusban lépett be a tőzsdére az Andretti Acquisition Corporationnel.

Legutóbb 2016-ban váltott tulajdonost a Sauber, akkor vásárolta meg a csapatot az Islero Investments a svéd Longbow Finance-től. Már akkoriban pletykálták, hogy Andretti veheti át a nagy múltú svájci istállót, melyből így végül Alfa Romeo lett, az elmúlt években dolgozói számát – megduplázva – 500-ra növelte, 2022-re pedig Valtteri Bottast is leszerződtette, miután a Mercedes George Russellt ülteti a helyére.

Habár a törekvések ellenére az Alfa Romeo továbbra is a mezőny egyik leggyengébb csapatának számít – jelenleg is csak kilencedik a konstruktőri bajnokságban –, a legutóbbi tulajdonosváltás óta jelentősen csökkentette lemaradását. Mint az a szakportál adataiból kiderül, 2016-ban még 4,3%-kal volt lassabb az élmezőnynél a hinwili istálló, ez az érték mostanra 1,5%-ra csökkent.

Az értesüléseket érdemben az Andretti és az Alfa Romeo sem kommentálta a RaceFans megkeresésére.

Nem titkoljuk, a Formula–1 egy ideje érdeklit Michaelt és a csapatot. Az évek során sok lehetőséget megvizsgáltunk, de nem tudunk új hírrel szolgálni. Szenvedélyünk a versenyzés, minden formában. Ha megfelelő lehetőség adódna arra, hogy visszahozzuk az F1-ben az Andretti nevet, azonnal ugranánk, ám mostanáig ez a lehetőség nem adatott meg

– idézi előbbi válaszát a lap, mely hozzátette, így továbbra is arra a hét sorozatra fókuszál az Andretti, melyben jelenleg érintett, köztük az újonnan elindított Extreme–E-re.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7916714840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása