F1: Meredek pletykát terjesztettek, reagált a Mercedes

Közös közleményben adott ki cáfolatot hétfőn a Mercedes, miután a bajnokcsapatról az elmúlt napokban azt híresztelték, hogy több mint egy évtized után szakíthat a Petronasszal.

m282393.jpg

Az elmúlt napokban futótűzként szaladt végig a világsajtón az értesülés, miszerint véget érhet a Mercedes és egyik legfőbb támogatója, a Petronas kapcsolata. A stuttgartiak a maláj állami olajvállalattal együtt 2010-ben tértek vissza a Formula–1-be, és a híresztelések szerint azért váltak volna külön útjaik, mert egy másik olajvállalat, a szaúd-arábiai Aramco vette volna át a névadó szponzor szerepét 2022-től.

Pedig számos alkalommal meghosszabbította együttműködését a Mercedes és a Petronas, hétfőn pedig közös közleményben hangsúlyozták, hogy a felek 2025 végéig biztosan együtt folytatják – erről többek között a Motorsport.com is hírt adott. Úgy került volna képbe a Mercedesnél az Aramco, hogy idén már többször felbukkant versenyek névadó támogatójaként a királykategóriában, míg jelenlétüket tovább erősíti, hogy decemberben először rendezik meg a Szaúd-arábiai Nagydíjat.

Maga a felvetés egyáltalán nem lett volna ördögtől való, mivel a Petronas költségcsökkentési okokra hivatkozva vonta meg a támogatást MotoGP-csapatától, mely így a következő évtől Sepang Racing Team néven folytatja. Abból a szempontból is lett volna ráció a Mercedes–Petronas szakításban, hogy a brackley-i gárda egyik friss résztulajdonosa, az Ineos szoros kapcsolatot ápol az Aramcóval, olyannyira, hogy közös projekten dolgoznak Szaúd-Arábiában.

Fotó: Sebastian Kawka / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016727048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása