Megszakadt a WTCR szériája, Micheliszt hátvédszerepbe kényszerítették
WTCR 2021: Pau-Arnos – 1. futam

Rajtbaleset, biztonsági autó, vonatozás és csapatutasítás – ezek határozták meg a franciaországi WTCR-hétvége első futamát, utóbbi kárvallottjaként is értékes pontokkal zárt Michelisz Norbert. A WTCR idei első duplázója a rajt-cél sikert arató Frédéric Vervisch lett.

0cbfcd8ad3f5d908f57ba389c299b932.jpg

Ahogyan arra számítani lehetett, versenyzés szempontjából nem a Pau-Arnos-i pálya biztosítja a legfordulatosabb versenyeket. A fordított rajtrácsos első futam elején pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután a rajtnál Yann Ehrlacher kilökte Tiago Monteirót, ahogyan egy másik Lynk & Co–Honda találkozó is történt: nagybátyja, az időmérőt megnyerő Yvan Muller azt követően hajtott a bokszba, hogy oldalról Tassi Attilának koccant. Ehrlacher-ék ügyére később a versenyirányítás is vet majd egy pillantást.

A mezőny elejében eközben az újraindítást követően megmerevedtek a frontvonalak, a Zengő Motorsportnál pedig Jordi Gené és Rob Huff is kiállt a depóba, előbbi defektje miatt később vissza sem tért a pályára. Pozíciócserét pedig elengedés útján láthattunk, Michelisz Norbert kárára. A magyar versenyző a hetedik helyről indulva egy pozíciót javított a rajtnál, ezt azonban el kellett engednie a Hyundai utasítására, hogy a bajnokságban előnyös helyzetben lévő Jean-Karl Vernay-t segítsék.

de06a6665243b69f741bae2a36f49da0.jpg

Habár a rajtja nem volt a legerősebb, megőrizte a pozícióját, így Frédéric Vervisch nyerte az első futamot. Elsőként tudott duplázni az idei szezonban a Comtoyou Racing belga pilótája, aki így a bajnokságban is sokat ugrott előre, mögötte Thed Björköt (Lynk & Co) intette le a kockás zászló, a harmadik a hyundaios Gabriele Tarquini lett. A csapatutasítás után Michelisz maradt hetedik, ami pedig a többi magyar érdekeltséget illeti, Tassi Attila 12. helyével gyűjtött néhány pontot, a Zengő Motorsporttól pedig csak az utolsó sorból indul Mikel Azcona végzett a legjobb tizenötben, tizenharmadikként, míg Boldizs Bence a 16. helyen végzett.

12:15-től a második futammal jön a folytatás, melyet az elsőhöz hasonlóan az Eurosport 2 és a Sport 1 közvetít élőben, és immáron nem az lesz a kérdés, hogy a tizenkettedik futam hoz-e egy tizenkettedik különböző győztest, mivel Vervisch sikerével tíz verseny és tíz győztes után megszakadt a sorozat.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2021_pau_r1.jpg

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9916724110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása