Történelmi magyar siker a ralikrossz-vb-n

Magyar ralikrosszos még nem ért el olyan eredményt, mint amilyet Szabó Krisztián a belgiumi Spa-Francorchamps-ban: megszerezte pályafutása első dobogós helyezését a GRX magyar versenyzője.

si202110100388_news.jpg

Három hét szünet után folytatódott a ralikrossz-világbajnokság 2021-es idénye, amit Spa-Francorchamps-ban, részben a Formula–1-es Belga Nagydíjnak is otthont adó pályán rendeztek. A beneluxi fordulón zsinórban második győzelmét szerezte Johan Kristoffersson, aki így tovább faragta lemaradását az összetettben, már csak 12 ponttal előzi őt Timmy Hansennel.

Utóbbi testvére, Kevin Hansen végzett másodikként míg Szabó Krisztián harmadik helyével történelmi magyar sikert könyvelhetett el, mivel ő hazánk első ralikrossz-versenyzője, aki dobogóra állhatott a világbajnokságon. Keményen megdolgozott az eredményért a GRX magyar pilótája, hiszen pont Timmy Hansent tartotta maga mögött – a befutónál mindössze három tizedmásodperc volt a különbség kettejük között –, aki ugyan megnyerte az első elődöntőt, de baleset okozásáért megbüntették.

si202110100877_news.jpg

Timmy Hansen és Kristoffersson mögött, utóbbit mindössze hárompontos távolságból követve Kevin Hansen áll a harmadik, Niclas Grönholm pedig a negyedik helyet. Szabó továbbra is őrzi ötödik pozícióját idei kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően, a Hansen-fivéreken kívül eddig csak ő jutott el a döntőig minden versenyhétvégén.

Szünet nélkül folytatódik az idény, a hétvégén már Portugáliában lesz jelenése a mezőnynek, a bajnokság pedig november utolsó hétvégéjén, a duplafutamos németországi fordulóval ér véget.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1516717098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása