TCR EU: Bajnok lett a Zengő teleportáló versenyzője

Eddig minden a tervek szerint alakult Mikel Azcona számára az őrült hétvégén: a WTCR-pole után tarolt a TCR Európa-kupa barcelonai záróhétvégéjének szombati napján, így másodjára is bajnok lett a sorozatban.

2021-2021_barcelona_race_1---2021_tcr_europe_barcelona_race_1_the_2021_champion_68.jpg

Péntek délután még a túraautó-világkupa csehországi időmérő edzésén szerzett pole-t, és amíg a mezőny zöme hátradőlhetett a szombati szünnapon, Mikel Azcona a TCR Európa-kupa bajnoki fináléjára utazott, hogy vezető pozícióból már az első futamon bebiztosítsa második bajnoki címét – elsőként a sorozat 2017 óta íródó történetében.

Annak ellenére, hogy a WTCR programja miatt mindkét szabadedzést kihagyta, nem talált legyőzőre a kvalifikáción, igaz, csak 44 ezreddel végzett a Sébastien Loeb Racing marokkóija, Sami Taoufik (Hyundai) előtt. A versenyen azonban rajt-cél győzelmet aratott, s miután legfőbb ellenfelét, a PSS Racing színeiben versenyző Franco Girolamit (Honda) már az időmérő edzésen technikai probléma hátráltatta, így nem szerzett pontot, behozhatatlan előnyre tett szert az év utolsó futama előtt.

2021-2021_barcelona_race_1---2021_tcr_europe_barcelona_race_1_96_mikel_azcona_13.jpg

Ennek megfelelően vasárnap már nem áll rajthoz a Volcano Motorsport színeiben, hanem a mosti pályára sietve visszaül a Zengő Motorsport Cuprájába, mellyel a magyar idő szerint 17:10-kor az élről vághat neki a második futamnak. Szombaton, a TCR Európa-kupa versenyén Teddy Clairet ért célba mögötte másodikként a Team Clairet Sport Peugeot-jával, a dobogó legalsó fokára pedig Taoufik állhatott fel.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3316715976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása