A DTM idényzáró hétvégéjén ül újra autóba a magyar pilóta

Hefler Róbert rajthoz áll a DTM egyik betétsorozatának számító BMW M2 Cupban.hefler_bmw_m2_cup_2021_norisring.jpg

Ahogy közeledünk az év végéhez, egyre több bajnokság érkezik a fináléhoz. A hétvégén a német túraautó-bajnokság szezonja is véget ér, a Norisringen pedig magyar vonatkozás is lesz Hefler Róbert révén. A napokban 22. születésnapját ünneplő honfitársunk az egyik betétsorozatban, a BMW M2 Cupban tér vissza.

„A jó öreg 53-as visszatér! Már alig várom, hogy holnap pályára gurulhassak ezzel a szépséggel” – írta Hefler a közösségi oldalán, aki 2018-ban országos bajnok lett Formula Renault-ban, egy évvel később pedig megismételte elsőségét az FIA közép-európai Zóna-kupában és az országos gyorsasági bajnokságban a Gender Racing Team színeiben.

A BMW M2 Cupban pénteken egy szabadedzést és kvalifikációs versenyt, a folytatásban pedig további két versenyt rendeznek. Szombaton 11:15-kor, vasárnap 11:10-kor rajtol a mezőny, az élő közvetítések mellett a Live Timing is a bajnokság weboldalán érhető el.

Hefler több mint egy év kihagyást követően ül újra volán mögé, legutóbb a GT Cup Open Europe-ban versenyzett. A sorozat első két fordulóján az Aston Martin akadémistájaként a Team Virage autóján osztozott a spanyol Philippe Valenzával – a páros a franciaországi második futamon dobogóra is állhatott.

A mezőny döntő többsége 16-18 éves versenyzőkből áll, akik egész évben versenyeztek, így nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan rutinos és/vagy öreg rókák is indulnak, mint a TCR-ből ismert Davit Kajaia, vagy a DTM Trophy tavalyi bajnoka, Tim Heinemann.

Fotó: Hefler Róbert / Instagram

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4316714178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása