F1: Átfestik Verstappenék autóját

Fehérbe borulnak a Formula–1-es Török Nagydíjon a Red Bull és az AlphaTauri autói, hogy a két csapat így tiszteleghessen motorbeszállítója, az év végén távozó Honda előtt.

si202109260748_news.jpg

Amennyiben nem szólt volna közbe a koronavírus-járvány, a hétvégén a Japán Nagydíjjal folytatódna a bajnokság, így azonban Törökországba látogat a Formula–1-es mezőny. Ugyanakkor a Red Bull nem akart lemondani arról, hogy különleges festéssel tisztelegjen motorpartnere, a Honda előtt, mely az év végén, a hazai pályás búcsú lehetősége nélkül távozik a sorozatból – a folytatásban a Milton Keynes-i gárda házon belül fejleszti tovább a japánok erőforrását.

A Red Bull mellett a testvércsapat, az AlphaTauri autói is más színt kapnak erre a hétvégére, mindkét esetben a fehér fog dominálni. Valószínű, hogy legkorábban a csütörtöki sajtónapon derül ki, hogyan néz majd ki Max Verstappen, Sergio Pérez, Pierre Gasly és Cunoda Juki autója – mindenesetre a Red Bull egy apró részletet már elhintett szerdán délelőtt:

Külleméről mindössze annyit árultak el mostanáig, hogy a Honda legendás F1-es autójára fog hasonlítani. Az RA 272-vel a japánok a futamgyőzelemig jutottak 1965-ben, miután az amerikai Richie Ginther megnyerte a Mexikói Nagydíjat.

Nem először fordul elő, hogy rendhagyó külsővel versenyez a Red Bull, persze nem is gyakori. Legutóbb a 2008-as Brazil Nagydíjon volt erre példa, amikor David Coulthard autóját borították hasonlóan fehér köntösbe. Ennek apropóját a manapság a Channel 4 szakkommentátoraként tevékenykedő skót visszavonulása adta, de korábban a Wings for Life jótékonyság érdekében is ilyen lépésre szánták el magukat az energiaitalosok.

A közelmúltban több nagycsapat is előrukkolt egyszeri festéssel, ám a legtöbb esetben nem hozott szerencsét. A Mercedes a 2019-es Német, a Ferrari a 2020-as Toszkán, míg a McLaren az idei Monacói Nagydíjon váltott rendhagyó megjelenésre.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1516709918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása