Sokkoló bejelentés a DTM-ben: távozik az Audi bajnoka

Tizenöt év elhagyja a német túraautó-bajnokságot (DTM) és az Audival is szakít Mike Rockenfeller – jelentette be váratlanul a német versenyző szombaton.

dtm_nuerburgring-2021-5285.jpg

A Hockenheimringen rendezik a 2021-es német túraautó-bajnoki szezon utolsó előtti fordulóját, melynek szombati futama után váratlan bejelentéssel sokkolt Mike Rockenfeller. A 37 éves versenyző – aki az első futamon a 19. helyről indulva ért célba harmadikként – ugyanis bejelentette, hogy az idény végeztével távozik az ingolstadti gyártó kötelékéből, valamint a sorozatból is.

Rockenfeller 2007-ben lett az Audi pilótája, 2013-ban nagy fölénnyel húzta be a bajnoki címet, az utóbbi években is rendszerint az élmezőny tagja volt, és a GT3-as korszakváltás ellenére is kitartott a négygyűrűsökkel szemben. A dél-németországi születésű klasszis azonban nem hozta a várt eredményeket, időmérő edzéseken kifejezetten gyengén muzsikált, idei négy dobogója ellenére csak nyolcadik az összetettben.

ea5a06e6-9762-10c9-c844-347a9eaf6d4f.jpg

„Szeretném megragadni arra az alkalmat, hogy bejelentsem, az idei az utolsó évem a DTM-ben és az Audival” – kezdte Rockenfeller, idézi szavait a Motorsport.com. „Meglátjuk, mit hoz majd a jövő, de úgy érzem, egy ilyen jó verseny után érkezett el a jó pillanat.”

Rockenfeller elárulta, biztosan fog versenyezni a folytatásban is, de még nem beszélhet arról, milyen programokban lesz érintett. Már az elmúlt években is több vasat tartott a tűzbe, hiszen az endurance-világbajnokságban és az amerikai IMSA sportautó-bajnokságban is fel-felbukkant.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016706950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása