12 órányi tömény száguldás a Hungaroringen

Hétéves átok tör meg a hétvégén a Hungaroringen, 2014 után ugyanis visszatér hazánk legnagyobb, legnevesebb pályájára a 24h Series mezőnye. A 12h Hungary legfőbb rákfenéje az, hogy zártkapus lesz.

2021_hankook_24h_barcelona_race_start.JPG

Alig több mint két héttel ezelőtt derült ki, hogy váratlanul változik a 24h Series naptára, így ahelyett, hogy Szicília felé vette volt az irányt a mezőnyt, a pergusai pálya körüli problémák felmerülésével a sorozat 2014 után visszatér a Hungaroringre, ahol két részletben tartják meg a 12 órás versenyt az időbeli korlátozások okán. Ez azért nagy szó, mert azóta egyszer sem adott otthont a mogyoródi pálya endurance-futamnak, ehhez képest napok alatt kettőt jelentettek be, mivel jövőre az európai Le Mans-i széria versenynaptárába is bekerült.

Mostanra már az esemény hivatalos nevezési listáját is nyilvánosságra hozták: ez alapján összesen 16 egység áll rajthoz a különböző kategóriákban (GT3, GT4, GTX, 991, P4, TCR, TCX). A legnépesebb mezőnyt még a GT3 vonultatja fel ezek közül, hat egység adta le nevezését ebben a géposztályban. Sajnálatos módon magyar érdekeltséggel nem találkozunk a nevezési listán, sőt, ismert, profi versenyzőkből is meglehetősen kevés akad.

2021_hankook_24h_barcelona_leader_991-2000.JPG

Habár Le Mans-i kategóriagyőztest, Nürburgring- és Sebring-győztest is találhatunk a névsorban Pierre Kaffer révén, közülük is Nathanaël Berthon neve csenghet a leginkább ismerősen. Főállásban ugyan a Comtoyou Racing WTCR-csapatát erősíti, nem tagja egyik TCR-egységnek sem a francia, hanem a P4-ben egyedüliként induló Car Collection Motorsport Audi R8 LMS EVO2-esén osztozik az észt Martin Rumppal és a német Martin Lechmann-nal. Berthon az előző, barcelonai forduló után már második versenyére készül a csapattal – a jövő hétvégén folytatódó WTCR-ben egyébként a 15. helyről várja a folytatást.

Autók tekintetében viszont annál sokszínűbb kép tárul elénk, hiszen Audik mellett, BMW-k, Mercedesek és Porschék is tagjai a mezőnynek, nem beszélve a Vortex 1.0-ról, a Lamborghini Huracánról, valamint az Audi és a Volkswagen TCR-autóiról:

12h_hungary_nevezesi_lista.jpg

A nevezési lista IDE kattintva nagyméretben is megtekinthető.

Csakugyan sajnálatos, hogy zártkörű rendezvényként tartják meg a Creventic 12h Hungary néven futó eseményét, azaz nézők nem léphetnek be a pályára. A felhozatalt elnézve a hangulat lesz a kulcs az előttünk álló hétvégén, így a helyszíni jelenlét előnyeit kihasználva a Braking News Motorsport ebből szeretne minél többet átadni majd követőinek, olvasóinak. Hiszen ki tudja, mikor rendeznek legközelebb hosszabb endurance-versenyt a Hungaroringen.

Ellentétben a Le Mans-i, nürburgringi és sebringi viadalokkal, Mogyoródon – a környék nyugalmát szem előtt tartva – elmarad az éjszakázás, de az érdeklődők az internetes élő közvetítésnek köszönhetően képben maradhatnak. Az élő streamek a 24H Series YouTube-csatornáján lesznek az elérhetőek. Szombaton 14:45-től rendezik az egyórás időmérő edzést, a tizenkét órás verseny első két órája pedig 16:30-kor rajtol. A hosszabb, tízórás etapra vasárnap 8:30 és 18:30 között kerül sor.

Fotó: 24h Series

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3716705302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása