Micsoda hír: Visszatér az endurance-versenyzés a Hungaroringre

Egy váratlan beugrás eredményeként újra 12 órás futamot rendeznek Magyarországon, ráadásul már a következő hónap elején. Szicília helyett a Hungaroringen folytatódik a 24H SERIES idei szezonja.

gm20210726_037.jpg

Az utolsó utáni pillanatban változott a 24H SERIES idei versenynaptára, így Szicília helyett a Hungaroringen rendezik a következő 12 órás futamot. Október 2-3-án, mintegy hét év kihagyást követően tér vissza a sorozat a mogyoródi versenypályára. Ugyanakkor az időbeli korlátozások nem egyben teljesítik majd a félnapos távot, hanem két „részletben”.

Szombaton egy félórás kvalifikáció dönt a kategóriák (GT, TCE) rajtsorrendjéről, amit 16:30 és 18:30 között egy kétórás verseny követ, majd ugyanabban a sorrendben vasárnap folytatódik a száguldás, 8:30-tól egészen 18:30-ig. Az eseményeket a bajnokság YouTube-csatornáján is élőben fogják közvetíteni.

„Remélem, a régi hagyományoknak megfelelően szép számú nemzetközi mezőny gyűlik össze, és sok hazai csapat csatlakozik hozzájuk” – írta a bejelentés kapcsán Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke Facebook-oldalán.

A Hungaroring visszatérésére különleges pillanatként hivatkozott Ole Dörlemann. A Creventic sportkoordinátora kifejtette: miután két sikeres esztendőt követően megrendezték első endurance-versenyeiket Dubajban, „hatalmas előrelépés”, hogy európai helyszínen tarthatják első 12 órás futamukat, mivel így egy lépéssel közelebb kerülnek egy több fordulóból álló sorozat lebonyolításához.

Pozitív szerepet tölt be a Hungaroring az autósport történelmében, és karnyújtásnyira található a csodálatos fővárostól, Budapesttől. Nagyon bízunk abban, hogy a legelismertebb versenyzőink is élvezni fogják a Magyarországra való visszatérést, abban viszont biztosak vagyunk, hogy a 12H HUNGARY drámát és pályán zajló küzdelmeket fog hozni a bajnokság középpontjában

– tette hozzá.

Fotó: Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516691848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása