Van, ahol már csak oltással lehet versenyezni

Az ausztrál Supercars-sorozat következő havi, sydney-i fordulóján azok a versenyzők nem állhatnak rajthoz, akik nem védettek teljesen koronavírussal szemben vakcina útján.

si202107120363_news.jpg

A koronavírus-járvány újbóli fellángolása miatt hónapok óta szünetel a Supercars-bajnokság. Az ausztrál túraautó-sorozat október utolsó hétvégéjén folytatódik a tervek szerint, de – az Új-Dél-Wales-i előírásokkal összhangban – az eddiginél is szigorúbb óvintézkedések mellett. Mint arról a Motorsport.com beszámolt, csak oltott versenyzők állhatnak rajthoz a kényszerszünet után. Azon csapattagokat és egyéb közreműködőket szintén nem engedik be a következő négy verseny helyszínéül szolgáló Sydney Motorsport Park területére, akik nem tudják igazolni, hogy a koronavírus elleni oltás mindkét adagját megkapta már.

Habár maga a Supercars nem tette kötelezővé korábban a védőoltás felvételét, annak vezérigazgatója, Sean Seamer megerősítette, hogy ezen előírás értelmében az oltással nem rendelkező versenyzők valóban nem indulhatnak Sydneyben, így a javaslatot a Supercars Bizottsághoz és a csapatokhoz is eljuttatják majd. „Sokan várják még a második adagjuk, de a tervek szerint a jövő hónap végére minden rendben lesz. Van még egy kis dolgunk viszont, hogy felgyorsítsuk a folyamatot” – fogalmazott a szakportál hasábjain.

Ugyanakkor az elmúlt hetekben többször is felmerült a pletyka, hogy egyes versenyzők elutasítják a vakcinát, de Seamer nem tud ilyen résztvevőről. Arra a kérdésre, mi történne, ha valaki mégis megtagadná az oltás felvételét, így felelt: „Nos, végül is ez az ő személyes döntésük. Csapatfőnökeikkel majd megbeszélik, ki vezesse helyettük az autót, ha nem léphetnek be Új-Dél-Walesbe.”

Tavaly bevezették a bajnokságban, hogy a versenyzők egyik eredményüket „eldobhatják” arra az esetre, ha ő vagy csapatának egyik tagja pozitív koronavírustesztet produkál. A vezérigazgató azonban leszögezte, nem jár ez a kedvezmény, ha valaki amiatt nem tud indulni valamelyik versenyen, mert önszántából elutasította a vakcinát, és így nemcsak egy, hanem zsinórban négy fordulóról „zárnák ki” magukat.

Seamer arra is kitért, hogy Sydneyben már nem lesz érvényben az ún. buborékszabály, azaz a versenyzők és a csapatok szabadon mozoghat a helyi korlátozások figyelembevételével. A Bathurst 1000-esen pedig aligha fogják megkövetelni az oltást, mivel az erre vonatkozó szabályozást december 1-jén feloldják, a szezonzáró endurance-versenyt pedig a hónap első hétvégéjén fogják megrendezni.

Fotó: Mark Horsburgh / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8216703068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása