F1: Monzában is Kubica ül az Alfa Romeóba

Múlt heti pozitív koronavírustesztje után a Formula–1-es Olasz Nagydíjat is kihagyja Kimi Räikkönen. Az Alfa Romeónál újra Robert Kubica ugrik be.

large-2021_dutch_grand_prix_saturday_1.jpg

Ahogyan arra számítani lehetett, miután múlt hét szombaton kiderült Kimi Räikkönenről, hogy elkapta a koronavírust, a finn az Olasz Nagydíj hétvégéjén sem térhet vissza – erősítette meg a szerda kora esti órákban az Alfa Romeo. Hozzátették: a hatályos előírásokkal összhangban házi karanténba vonult Räikkönen.

Közleményében a hinwili istálló ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy a Holland Nagydíj után ezúttal is Robert Kubica veszi át a 2007-es világbajnok helyét. A lengyel így zsinórban két futamon is indulhat egy év kihagyást követően. „Mindenekelőtt a legjobbakat kívánom Kiminek” – kommentálta újbóli beugrását az egyszeres futamgyőztes.

„Remélem, hogy hamarosan felépül, és visszatérhet a volán mögé. A magam részéről ugyanakkor várom már, hogy Monzában versenyezzek, ami egy hihetetlen pálya. Itt szereztem első dobogós helyezésemet, még 2006-ban” – emlékezett vissza Kubica. „Zandvoorttal ellentétben ezt a pályát jól ismerem, ami segíteni fog, különösen úgy, hogy a sprintkvalifikációs formátum miatt egy szabadedzéssel kevesebb lesz.”

large-2021_dutch_grand_prix_saturday.jpg

Kubica hollandiai visszatérő futamát a 15. helyen fejezte be, a hétvégén pedig pályafutása 99. Formula–1-es futamán állhat majd rajthoz.

Bár szóba jöhetett volna Callum Ilott is lehetséges helyettesként, az előző hétvégéhez hasonlóan máshol versenyez: mint azt a brit pilóta Instagram-oldalán jelezte, az Egyesült Államokba utazott. Ilott ugyanis ezen a hétvégén bemutatkozik az IndyCarban, a portlandi pályán a Juncos Hollinger Racing 77-es számú autóját fogja vezetni.

Ideális esetben Räikkönen az Orosz Nagydíjon térhet vissza, amit szeptember 24-e és 26-a között rendeznek meg.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616683700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása