Supersport-vb: Ismétlődő pech után újabb remek eredmény Sebestyéntől

Szombaton kiesett, vasárnap viszont idei legjobb eredményét megismételve a 10. helyen fejezte be a Supersport-világbajnokság franciaországi hétvégéjének második futamát.

2021_round07_magny-cours_worldssp_friday-05999.jpg

Az elmúlt hétvégén a Formula–1-es Francia Nagydíjnak is korábban otthont adó Magny-Cours-i pályán versenyzett a Supersport-világbajnokság, a mezőnyben egyedüli magyarként Sebestyén Péter is rajthoz állt. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott pilóta a 16. helyre kvalifikált a szombat délelőtti időmérő edzésen.

Jól indult a verseny az Evan Bros. Racing Team pilótájának, egészen a 12. pozícióig, dél-afrikai csapattársa, a vb-esélyes Steven Odendaal mögé zárkózott fel, amikor a navarrai fiaskót idézően kinyílt a légzsákja, ezért pontszerző helyről volt kénytelen kiállni. A HUMDA közleménye hozzáteszi: a Helit Airbag Solution terméke már a navarrai versenyen is magától felrobbant, a francia gyártó pedig ígérte, hogy a mostani helyszínen megoldják a problémát, de sajnos ez nem történt meg.

„Emiatt most nagyon mérges vagyok, mert fontos adatoktól és a csapatverseny számára fontos pontoktól estünk el a Helit szakszerűtlen hozzáállása miatt” – jegyezte meg kritikusan Sebestyén Péter, akinek ennél lényegesen jobban sikerült a vasárnapi versenye.

2021_round07_magny-cours_worldssp_race1-08384.jpg

Sikerült ugyanis megtalálni az Evan Bros. Racing Teamnél a megfelelő beállításokat, így Sebestyén a 15.-ről indulva a 10. helyen ért célba, miközben az utolsó körökben már a 8. pozícióért csatázott. „A mai napon visszamentünk a Superpole-on használt beállításokhoz, ami jó döntésnek bizonyult” – értékelte második futamát a 27 éves magyar.

Végre jól éreztem magam a motoron és tudtam folyamatosan pozíciókat javítani, amikor pedig egyedül mentem jó volt a ritmusom. Azon még dolgoznunk kell a csapattal, hogy a verseny elején az új gumikat jobban ki tudjam használni, de az mindenképpen biztató, hogy a verseny végén már az élmezőnyhöz hasonló köridőket tudtam motorozni. Összességében elégedett vagyok, mert ez végre egy előremutató hétvége volt. Sajnálom, hogy rövidítették a versenyt és nem volt már több kör harcolni az előkelőbb helyekért.

Idei negyedik hétvégéje után és öt hétvégével a szezon vége előtt Sebestyén a 17. helyen áll a bajnokságban, 21 ponttal a neve mellett.

Fotó: HUMDA / PS56 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716680910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása