F1: Räikkönen koronavírusos, kihagyja a Holland Nagydíjat

Pozitív lett a 2007-es világbajnok tesztje, nem áll rajthoz a hétvégi zandvoorti futamon. Robert Kubica veszi át Räikkönen helyét az Alfa Romeónál.

large-2021_dutch_grand_prix_thursday.jpg

Pályára gördült még a pénteki szabadedzések alkalmával, a folytatásban azonban nem vesz részt a Holland Nagydíjon Kimi Räikkönen, aki alig néhány napja jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Formula–1-ből. Szombat reggel ugyanis közölte az Alfa Romeo, hogy pozitív lett a finn koronavírustesztje.

A csapat tájékoztatása szerint tünetmentes, jó állapotban van a 2007-es világbajnok, de a hatályos előírások értelmében karanténba vonult a szállodájába. Habár a hinwiliek egyelőre nem ejtettek róla szót, a szokásos protokollt figyelembe véve Räikkönen jövő heti szereplése is veszélybe kerülhet, mivel a zandvoorti hétvégét szünet nélkül követi a versenynaptárban az Olasz Nagydíj.

Az Alfa Romeo ezzel egyidejűleg azt is bejelentette, hogy tartalékversenyzőjük, Robert Kubica veszi át Räikkönen helyét. Az egyszeres nagydíjgyőztes lengyel pilóta 2019 vége óta először versenyez a királykategóriában, és könnyen lehet, hogy kapásból két versenyre is visszatér.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316679544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása