F1: Verstappen dominált az időmérő előtt, Sainz autót tört
Formula–1 2021: Holland Nagydíj – 3. szabadedzés

Miután megúszott egy büntetést még a második szabadedzésről, a Formula–1-es Holland Nagydíj időmérő edzése előtt rákapcsolt a hazai pályán versenyző Max Verstappen, több mint fél másodperccel verte a Mercedes párosát. Carlos Sainz balesete miatt ezúttal sem úszta meg a mezőny piros zászló nélkül.

si202109040182_news.jpg

A Formula–1-es Holland Nagydíj szombat kora délutáni, harmadik szabadedzése előtt az tartotta lázban a nemzetközi sajtót, hogy mégiscsak elkezdték vizsgálni Max Verstappent, amiért a pénteki második gyakorláson piros zászló alatt előzött. Mivel azonban az eset védhetőnek bizonyult, a délelőtti meghallgatás után végül nem büntették a Red Bull hollandját, aki óriási fölénnyel zárt az élen az időmérő előtt, egyedüliként ment be 1 perc 10 másodperc alá.

Verstappen az utolsó tíz percben állt az élre 1:09.623-as idejével, maga mögé utasítva a Mercedeseket, előttük pedig sokáig Fernando Alonso állt az élen az Alpine-nal. A hazai pályán versenyző holland mögött Valtteri Bottas lett a második bő fél másodperces hátrányban, a harmadik helyen a bajnokságban vezető Lewis Hamilton már közel 8 tizedmásodperccel bizonyult lassabbnak. A negyedik helyre Sergio Pérez ért oda a másik Red Bull-lal, az ötödik pozícióba taszítva Alonsót.

Habár az időjárás teljesen más arcát mutatja, mint egy hete Belgiumban, hibáktól és fennakadástól mentesnek a harmadik edzés sem mondható. Ezúttal Carlos Sainz balesete miatt volt szükség a piros zászlókra: a spanyol versenyző a 3-as kanyarnál ütközött a falnak a Ferrarival. Nem tudni, hogy a történtek bármiben is fogják-e érinteni a folytatást Sainz szempontjából, aki sértetlenül szállt ki az autóból.

A legszorgosabban a koronavírusos Kimi Räikkönen helyettese gyűjtögette a legszorgosabban: Robert Kubica 27-szer ért körbe a zandvoorti pályán, legjobb ideje a 19. helyre volt elegendő, elválasztva egymástól a Haas-Ferrarikat. A lengyel versenyző 2019 után indul újra versenyen.

Folytatás 15:00-tól az időmérő edzéssel, amit az M4 Sporton közvetítenek élőben.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3116679666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása