F1: Így változott a spái rajtrács a büntetések után

A stewardok még az időmérő edzés után is osztottak ki rajtbüntetést, tovább kavarva a Formula–1-es Belga Nagydíj rajtsorrendjét.

50-saturday-belgium_1.jpg

A Belga Nagydíj kaotikus, piros zászlóval is félbeszakított szombati időmérő edzésén a bajnoki címért harcoló Max Verstappené lett, ezzel idei hatodik és pályafutása kilencedik rajtelsőségét szerezve. A Red Bull hollandja mögül – hatalmas bravúr után – George Russell startolhat a második rajtkockából, a Williams britje még a listavezető Lewis Hamiltont (Mercedes) is megverte.

A szombati végeredményhez képest több ponton is változott a rajtrács, mivel Valtteri Bottas, Lando Norris és Lance Stroll is rajtbüntetést kapott, akik így a 13., a 15. és a 19. rajtkockából indulhatnak. Bottas (Mercedes) és Stroll (Aston Martin) még a Magyar Nagydíjról hozták magukkal az öthelyes hátrasorolást, Norrist (McLaren) pedig váltócsere miatt büntették meg a Q3-ban elszenvedett balesetének következményeként.

Nem sokkal a rajt előtt az is kiderült, hogy Kimi Räikkönen csak a bokszból ered a mezőny után, az Alfa Romeo ugyanis kikérte az autóját a Parc Fermé alól.

44 körös lesz a Belga Nagydíj, közép-európai idő szerint 15:00-kor rajtol. A futamot az M4 Sport közvetíti élőben. Több versenyzőnek is különleges lesz a spái viadal, mivel Norris és Russell 50., a mclarenes Daniel Ricciardo pedig 200. nagydíján áll rajthoz.

FRISSÍTÉS (14:37): Pérez sem vesz részt a Belga Nagydíjon, a rajtrácsra kivezető körön ugyanis összetörte a Red Bullt. A mexikói balesete után a hetedik rajtkocka üresen marad.

A Belga Nagydíj rajtsorrendje:

f1_2021_spa_rajtracs.jpg

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1516674000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása