Kamion-Eb: Duplázott Kiss Norbi, de megbüntették
ETRC 2021: Most – 1-2. futam

Mindkét futamon elsőként intették le Kiss Norbit a kamion Európa-bajnokság cseh fordulójának szombati napján, azonban csak az egyik győzelmét tarthatta meg.

unnamed_57.jpg

Több mint két hónap kihagyást követően a csehországi Mostban folytatódik a kamion-Eb 2021-es szezonja. Az év második fordulóját egy tucat szabályváltozás előzte meg, Kisst azonban így sem sikerült megállítani, aki már a szombat délelőtti időmérő edzésen 1,5 másodpercet vert a mezőnyre a Révész Racing MAN-jével.

Az első versenyen így az élről rajtolva aratott rajt-cél győzelmét, noha a hajrában a bajnokságban vezető riválisa, Sascha Lenz meg tudta szorongatni őt. A dobogó legalsó fokára a Freightlinerrel hazai pályán versenyző Adam Lacko állhatott fel.

Ezek után a második futamnak – a fordított rajtrács értelmében – a nyolcadik rajtkockából vághatott neki. Óriási felzárkózást mutatott be, az utolsó körre utol is érte korábbi csapattársát, André Kursimot, ám összeért az ivecós némettel.

unnamed_1_29.jpg

Ennek ellenére ezúttal is az első helyen intették le, de később baleset okozásért 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, amivel a harmadik helyre, a pole-ból induló Téo Calvet mögé esett vissza. Büntetése ellenére a kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző jelentősen lefaragta hátrányát, már csak egyetlen ponttal előzi őt Lenz.

Vasárnap délelőtt egy újabb időmérő edzéssel folytatódik a cseh hétvége programja, amit további két futam követ a délutáni órákban, 13:50-es és 16:40-es kezdéssel. A versenyeket a sorozat felületein közvetítik élőben.

Fotó: FIA ETRC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516673624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása