F1: „Eltűnt” Vettel hungaroringi trófeája

A Belga Nagydíj hétvége előtti sajtótájékoztatóján Sebastian Vettel elárulta, hogy nem találja a Hungaroringen a második helyével nyert, majd „elvett” serlegét, így azt még nem adta át Lewis Hamiltonnak.

gp2111_142952_j5a5347_1.jpg

Korábban több ízben is beszámoltunk arról, hogy nem örülhetett sokáig a Magyar Nagydíjon szerzett második helyének Sebastian Vettel, mivel órákkal a leintés után kizárták a németet, az autójából ugyanis nem tudták kinyerni a mintavételhez előírt üzemanyagmennyiséget. Miután a nyári szünet folyamán nem járt sikerrel fellebbezésével az Aston Martin, a döntés véglegessé vált.

A Belga Nagydíj csütörtöki médianapján szóba került a négyszeres világbajnok kizárása is, aki elárulta, hogy azóta sem adta át a trófeát Lewis Hamiltonnak, aki a döntés értelmében előrelépett a harmadikról a második helyre, míg a dobogó legalsó foka Carlos Sainz Jr.-é (Ferrari) lett végül. „Nem tudtam, hova lett a trófea” – idézi Vettelt a RaceFans. – „Nem láttam azóta, de valahol meg kell, hogy legyen. A pezsgő már vasárnap este elfogyott, annak lőttek.”

Elég nehéz elképzelni, hogy komolyabb visszhang nélkül így eltűnt volna egy trófea. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy Vettel mindig is nagy rajongója volt a herendi porcelánból készült kupáknak. 2015-ben a győzelme után szóvá is tette, hogy – rendhagyó módon – egy sztenderd fémtrófeát kapott, majd panaszára reagálva a szervezők intéztek neki egy Herendi-serleget.

A második hellyel együtt tizennyolc ponttól is megfosztották az Aston Martin versenyzőjét, aki így félidőnél az egyéni összetett 12. helyén áll. Csapata a konstruktőrök kiírásában a hetedik pozíciót foglalja el.

Fotó: Glenn Dunbar / Motorsport Images (Aston Martin F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516672174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása