F1: Ha az időjáráson múlik, izgalmas Belga Nagydíjunk lehet

Megtréfálhatja a Formula–1 mezőnyét az időjárás a hétvégi Belga Nagydíjon, de – ahogy mindig – ezúttal is előfordulhat, hogy pont a futamot kerüli el vasárnap az eső.

si202008300153_news.jpg

Zordabb arcát fogja mutatni az időjárás a hétvégi Formula–1-es Belga Nagydíjnak otthont adó Spa-Francorchamps-i pálya felett. 17 Celsius-fok lesz a legmagasabb hőmérséklet a három nap folyamán, és amellett, hogy alapvetően hűvös és nyirkos körülményekre lehet számítani, a köd és a zivatarok is megnehezíthetik a versenyzők dolgát – összegezte a RaceFans.

Már a csütörtöki médianapon komoly esőzések fogják meghatározni a belga időjárást, ezért akár vizes pálya is fogadhatja a mezőnyt péntek délelőtt. Pénteken is felhős lesz az ég, délután pedig újabb zivatarok áztathatják el a pályát.

Szombaton már valamivel jobb körülmények várhatóak, a harmadik szabadedzésre a nap is előbújhat, amint felbomlik a köd. Ezzel párhuzamosan viszont az eső esélye is nő, és nemcsak a betétsorozatok versenyeit, de az F1-es időmérőt is esős pályán rendezhetik meg.

A korábbi napokhoz hasonlóan vasárnap száraz reggeli órákra lehet számítani, ellenben délután újra trükkössé válhat az időjárás. Talán a Formula–1 mezőnye megússza a felhőszakadást, de fennáll a zivatarok veszélye, és arra is van esély, hogy a verseny után szakad le az ég.

Pénteken és szombat felerősödhet a délkeleti szél, akár 30-40 kilométer/órás sebességgel is fújhat. A pálya felső részén ez komoly kihívást jelenthet a mezőnynek, különösen a Les Combes és a Malmedy környékén.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6716670906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása