Albon először nyert futamot a DTM-ben

A Red Bull F1-es tartalékversenyzője a német túraautó-bajnokság nürburgringi hétvégéjén megszerezte első futamgyőzelmét a sorozatban.

si202108200138_news.jpg

Miközben Le Mans-ban 24 órás versenyt rendeztek, a Hungaroringen pedig a túraautó-világkupa és az elektromos ETCR-sorozat vendégeskedett, a Nürburgringen az idei eddigi legnagyobb létszámban képviseltette magát a DTM mezőnye: összesen 23 autó vett részt a német bajnokság negyedik fordulóján.

A vasárnapi második versenyen pedig rajt-cél sikert aratva szerezte meg első győzelmét a sorozat Alexander Albon, akinek két harmadik hely számított az eddigi legjobbjának. A Red Bull Formula–1-es csapatának korábbi pilótája, jelenlegi tartalékversenyzője győzelmének köszönhetően a negyedik helyre zárkózott fel a bajnokságban, a thai-brit még az AlphaTauri/Red Bull AF Corse másik pilótáját, a hétvégén – többek között két defekt miatt – nullázó Liam Lawsont is átugrotta a tabellán, igaz, mindössze két ponttal.

si202108220266_news.jpg

Négy versenyhétvége után a Team Abt Sportsline dél-afrikaija, Kelvin van der Linde vezeti az összetettet. A szombati első futamon már idei harmadik sikerét elkönyvelő audis 129 ponttal áll a pontverseny élén, őt 33 pontos lemaradásban követi Maximilian Götz (Mercedes AMG Team HRT), a harmadik helyen a BMW-s Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport) hátránya 35 egység. Albon 47 ponttal van lemaradva a listavezetőhöz képest.

A német túraautó-bajnokság két hét múlva folytatódik, szeptember 4-5-én a Red Bull Ringen rendezik a sorozat következő fordulóját.

Fotó: Julian Kroehl / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716667688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása