Zengő-siker az ETCR-ben, Nagy harmadik a szuperdöntőben
ETCR 2021: Hungaroring

A WTCR-ben szerzett dupla dobogója után az ETCR történetének első duplázója lett a Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona. Hazai pályán eddigi legsikeresebb hétvégéjén van túl Nagy Dániel, azonban megbüntették.

img_4950.jpg

Nemcsak a túraautó-világkupa, hanem az idén indult ETCR is a Hungaroringen futotta szezonbéli negyedik fordulóját. Szombaton – a péntek esti sorsolást követően – a mezőny két csoportban csapott össze a selejtezőfutamok során, amit vasárnap az időfutamok, majd a szuperdöntők követtek.

Habár délelőtti teljesítményének köszönhetően Mattias Ekström indulhatott az élről, az A-csoport szuperdöntőjében a Romeo Ferraris-M1RA pilótája, Philipp Eng nyert. Mögötte a kétszeres DTM-bajnok és egyszeres ralikrossz-világbajnok svéd pilóta, valamint Jordi Gené ért célba.

A WTCR-versenyek leintése után sor került a B-csoport utolsó küzdelmére is. Mozgalmasan alakult az ötkörös összecsapás, de Mikel Azcona meg tudta őrizni az első helyet, sőt meg is lógott az őt egy ideig üldöző Jean-Karl Vernay (Hyundai) elől. A spanyol így valamennyi futamát megnyerte a hétvégén, maximális pontszámmal pedig a hétvége legjobbja lett, ennek megfelelően meg is koronázták őt a rajtkapuknál.

img_4860.jpg

A B-csoport szuperdöntőjében, akárcsak az egész hétvégén, jó tempót diktált Nagy Dániel, harmadikként futott be. A Zengő Motorsporthoz idén visszatérő magyart utólag 20 pontos levonással büntették baleset okozása miatt, a verseny felénél ugyanis összeütközött Luca Filippivel. Az olasz a szalagkorlátnak csapódott az Alfa Romeóval a célegyenesben, de az elektromos Cupra is csúnyán megsérült.

Ezek után Nagy 37 egységgel zárt hazai közönsége előtt, a folytatást az összetett 10. helyéről várja, 141 pontot számlálva. Ugyan a szezonnyitóhoz hasonlóan 77 ponttal gazdagodott a Zengő Motorsport spanyol versenyzője, jelenleg harmadik a bajnokságban, amit Ekström vezet 29 pontos előnnyel, őt Vernay követi a második pozícióban.

A bajnokság szezonzáró hétvégéjét október 15-e és 17-e között rendezik a franciaországi Pau-Arnos-n.

A hungaroringi ETCR-forduló végeredménye:

  1. Mikel Azcona (Zengő Motorsport, Cupra) – 77 pont
  2. Philipp Eng (Romeo Ferraris-M1RA, Alfa Romeo) – 72 pont
  3. Mattias Ekström (Zengő Motorsport, Cupra) – 63 pont
  4. Jean-Karl Vernay (Hyundai Motorsport N, Hyundai) – 58 pont
  5. Rodrigo Baptista (Romeo Ferraris-M1RA, Alfa Romeo) – 48 pont
  6. Jordi Gené (Zengő Motorsport, Cupra) – 45 pont
  7. John Filippi (Hyundai Motorsport N, Hyundai) – 43 pont
  8. Nagy Dániel (Zengő Motorsport, Cupra) – 37 pont
  9. Luigi Ferrari (Romeo Ferraris-M1RA, Alfa Romeo) – 36 pont
  10. Tom Chilton (Hyundai Motorsport N, Hyundai) – 30 pont
  11. Augusto Farfus (Hyundai Motorsport N, Hyundai) – 21 pont
  12. Luca Filippi (Romeo Ferraris-M1RA, Alfa Romeo) – 16 pont

Fotó: Papp Csaba / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3116667454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása