WTCR: Zengő-pole a Hungaroringen, Michelisz nagyot mentett
WTCR 2021: Hungaroring – Időmérő edzés

Rob Huff nyerte a túraautó-világkupa hungaroringi időmérő edzését, megszerezve a Zengő Motorsport idei első rajtelsőségét. Habár sokáig úgy tűnt, hogy Michelisz Norbert már a Q2-ben búcsúzik, egy jól időzített körnek köszönhetően végül egészen a harmadik helyig menetelt.

img_3435.jpg

Az első szabadedzésen elért, baljós 14. hely után némi bizakodásra adott okot Michelisz Norbert második helye a második tréningen, ami a túraautó-világkupa magyarországi kvalifikációját illeti. A Q1-ben többször is (teljes pályás) sárga zászlóval fékezték meg a mezőnyt, többek között Andreas Bäckman két hibája miatt. A svéd előbb megforgott a Target-Hyundai-jal a pályán, majd elcsapta a 12-es kanyarnál lehelyezett gumibálát.

Bäckman nem is tudott mért időt autózni, míg a magyarok közül Tassi Attila és Boldizs Bence is kiesett a Q1-ben. A Münnich Motorsport pilótája a 14., a Zengő Motorsporté pedig – mindössze egyetlen mért körrel – a 21. rajtkockába kvalifikált. Kiesése után elcsíptük Tassi Attilát, aki a Braking News Motorsportnak megerősítette, hogy mindkét szabadedzésen műszaki hiba hátráltatta, ez vezetett a mostani betlihez.

img_3294.jpg

Pengeélen táncolt Michelisz Norbert is, de a 12. helyen épphogy továbbjutott, ellenben márkatársai egytől egyig elvéreztek: Luca Engstler, a bajnokságban vezető Jean-Karl Vernay és Gabriele Tarquini csak a 15-16-17. pozíciót érte el.

A Q1-ben Mikel Azcona volt a leggyorsabb, a Q2 végén viszont csapattársa, Rob Huff tört az élre. A 2012-es világbajnok bődületes, pályacsúcsot érő időt (1:51.528) autózott, de nagyot robbantott Michelisz is, akinél úgy tűnt, még a fordított rajtrácsos pole esélye is elúszik, ám végül a második helyre felugorva beverekedte magát a Q3-ba a Hyundai magyar pilótája. Ezzel Azcona kiszorult a legjobb ötből, a folytatásban Huff és Michelisz kettősén kívül még Thed Björk (Lynk & Co), Néstor Girolami (Honda) és Thed Björk (Lynk & Co) gördülhetett pályára.

Miután a 10. helyre szorult vissza, a fordított rajtrácsos pole Gilles Magnusé lett, de az audis kvartettből a legelőkelőbb helyet az előtte végző Frédéric Vervisch szerezte meg.

img_3098.jpg

A Q3 elején Michelisz hagyta el elsőként a bokszutcát, és mivel két tizedmásodperccel lassabb volt a Q2-es körénél, volt miért izgulni. Már az első szektor alapján sejthető volt, hogy amennyiben nem hibázik, Huff biztosan megelőzi őt, noha korábbi idejéhez képest négy tizedmásodpercet veszített. Így is tett a Zengő Motorsport színeiben a WTCR-be idén visszatért brit, amivel nemcsak saját, hanem csapata idei első rajtelsőségét szerezte.

Néhány századdal ugyan, de Urrutia is beférkőzött Michelisz elé, aki így harmadik lett hazai közönsége előtt. Girolami és Björk végzett mögötte, nagyjából két tizedmásodperces különbséggel.

Vasárnap két futamot rendeznek a túraautó-világkupában, az elsőre 12:15-től kerül sor, míg a másodikat 15:15-ös kezdéssel rendezik meg. Mindkét verseny a Sport 1-en lesz követhető élőben, ezen felül az első futamot az Eurosport 2 is műsorra tűzi.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2021_hun_q_1.jpg

Fotó: Papp Csaba / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7716666624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása