WTCR: Girolami az élen, Tassi a legjobb tízben kezdett a Hungaroringen
WTCR 2021: Hungaroring – 1. szabadedzés

Annak ellenére, hogy a Hondákat jócskán megpakolták a hungaroringi hétvége előtt, a japánok egyik autója kezdett az élen a Hungaroringen. A legjobb tízbe pedig három magyar vonatkozású autó is befért.

img_2551.jpg

A Zengő Motorsport keddi közönségtalálkozója után immár a Hungaroring falai közé is élet költözött. Az ETCR mezőnye még a pénteki nap folyamán pályára gördült, szombat délelőtt pedig a túraautó-világkupa magyarországi hétvégéje is kezdetét vette az első szabadedzéssel. Néstor Girolami volt a leggyorsabb a 45 perces gyakorláson: a Münnich Motorsport argentinja az utolsó pillanatokban futott 1:52.995-ös idejével zárt az élen – egyedül ő fért be 1 perc 53 másodperc alá a mezőnyből.

A hondás mögött a Lynk & Có-s Santiago Urrutia végzett a második helyen, a harmadik időt pedig Mikel Azcona autózta a Zengő Motorsport Cuprájával; mindkettejük lemaradása kevesebb mint két tizedmásodperc. Az első öt sorrendje a regnáló világkupagyőztes Yann Ehrlacher-val (Lynk & Co) és Nathanaël Berthonnal (Comtoyou-Audi) egészült ki.

A legjobb tízbe másik két magyar vonatkozású autó is befért: Rob Huff a nyolcadik helyen nyitott a Zengő-Cuprával, legjobb magyarként a hondás Tassi Attila kilencedik lett. Hazai pályán Michelisz Norbert a 14. helyen indította a hétvégét a Hyundai-jal, ezredre azonos időt autózva a pontversenyben vezető márkatársával, Jean-Karl Vernay-jel. Boldizs Bence egy 21. idővel kezdett.

Hozzátartozik a hétvége krónikájához, hogy a Cupra ballaszt nélkül versenyez a Hungaroringen, miközben a Hyundai-ok 50, a Hondák pedig 60 kilogrammnyi kompenzációs pluszsúllyal mennek, tehát két magyar érintettségű magyar gyártót is nehéz helyzetbe hoztak. Ezzel szemben a Lynk & Có-k esetében a BoP-súlyt is 10 kilóval csökkentettek.

A második szabadedzéssel 12:30-kor folytatódik a szombati program, amit csakugyan a sorozat közösségi felületein lehet élőben nyomon követni. A köztes időben a történelmi autók parádéja, illetve a Pure ETCR B-csoportjának összecsapásai törik meg valamennyire a csendet.

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcr_2021_hun_fp1.jpg

Fotó: Papp Csaba / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516666412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása