Még mindig egy család

Ízig-vérig versenyautókkal, versenyzőkkel, valamint jókedvű, kiéhezett szurkolókkal telt meg kedd délután a Hősök terének egyik szeglete. A Zengő Motorsport családiasságát láthatóan a járvány sem tépázta meg, több mint két év várakozás után végre a rajongók is kaphattak belőle egy jókora szeletet.

img_0664-2.JPG

Az elmúlt években sok mindenen ment keresztül a Zengő Motorsport. Jó és rossz pillanatokon egyaránt, de jó látni, hogy mindezek ellenére sokan kitartanak a mai napig a csapat mellett, ami kitörölhetetlenül mély nyomokat hagy a magyar autósport történelemkönyveiben. Kedden ez a jó huszonöt éve íródó történet egy nagyon fontos mérföldkövéhez érkezett el. Egy közönségtalálkozóval egybekötött rendezvényen ugyanis nemcsak jelenlegi autóit sorakoztatta fel a Zengő Motorsport a Hősök terén, hanem a múlt egy-egy emlékezetes darabját, mint például a fekete-piros MOL-köntösbe öltöztetett Hondát, amivel Michelisz Norbert versenyzett annak idején. Így, ebben a formában korábban még nem láthattuk együtt ennek a „gyűjteménynek” a darabjait.

Pedig egy viharos éjszaka és egy borús délelőtt után viszonylag kevés esély mutatkozott rá, hogy bármi is némi derűvel fűszerezze meg ezt a napot. Érkezéskor Haraszti Ádámmal, a Sport TV kommentátorával is azt fejtegettük még, hogy vajon elkap-e minket az eső. Szerencsére ezzel kapcsolatos félelmeink alaptalannak bizonyultak, mi több, egy órán belül szinte már hét ágra sütő nap ragyogta be a helyszínt. Akár üzenetként is felfoghatnának ezt. Mostanában, ezekben a koronavírus-járvány által sújtott, nyomorúságos időkben nem volt sok lehetőség részt venni hasonló, testközeli és kötetlen eseményeken. Kifejezetten üdítő volt két-három éve nem látott arcokat viszontlátni, meg egyáltalán vegyülni ezzel a szenvedélyes közeggel.

img_0525-2.JPG

img_0527-2.JPG

img_0529-2.JPG

img_0559-2.JPG

img_0560-2.JPG

Délután 3 órától hirdették meg hivatalosan az eseményt, de amikor 14:15-kor kiértem a Hősök terére, már jó néhány lelkes szurkolót lehetett látni az autók között bóklászva, akik a csapat szimulátorát is kipróbálhatták. Miután Haraszti Ádámmal megvitattuk az időjárást, illetve azt, hogy mennyire izgatottan várjuk már a hétvégét, Zengő Zoltán volt a második ember, akivel komolyabban szóba elegyedtem. Olyan barátsággal köszöntött, mintha már elképesztően régóta ismernénk egymást – persze, már évek óta sündörgünk ugyanabban a paddockban, a tavalyi interjúk alkalmával is sokat beszéltem vele telefonon –, rögtön nekem is szegezte a kérdést: „Mit kérsz? Fantát vagy kólát?”

Végre eljött az a pillanat is, amikor már nemcsak Zoom-négyzetben, hanem élőben is találkoztunk Boldizs Bencével, a csapat legújabb felfedezettjével, aki második évét tapossa a WTCR-ben. Egyszerre tettük fel egymásnak a kérdést a másik hogylétére vonatkozóan. Van ez így. Majd bizakodva elmondta, hogy ennek a hétvégének sikerülnie kell. Tavaly egy fordított rajtrácsos pole-t hozott a hazai hétvége Bencének, bízzunk benne, hogy nézők előtt versenyezve hasonló jókat tartogat számára a mostani víkend is.

img_0536-2.JPG

img_0550-2.JPG

img_0539-2.JPG

Utána a háttérből előkerült a csapathoz idén visszatérő Nagy Dániel is, aki egy annyira frekventált helyen, mint amilyen a Hősök tere, végképp nem tudott elbújni a 197 cm-ével, de talán nem is volt célja. Az első köszönések, pacsizások után útja a Sport TV mikrofonjához vezetett, de mielőtt odaállt volna Haraszti Ádám elé, még futott egy kört a környéken. „Ez volt a bemelegítő kör” – jegyezte meg a végén vigyorogva, majd a tőle megszokott profizmussal osztotta meg gondolatait az előttünk álló hétvégével kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan új szerepben próbálhatta ki magát Boldizs: pilótatársa ugyanis nemes egyszerűséggel a kezébe nyomta a telefont, hogy örökítse meg, ahogy nyilatkozik.

Minden szelfi- és autogramkérést a létező legnagyobb közvetlenséggel fogadtak, az ETCR-felállást erősítő Nagy esetében nagyon még szelfibotra sem volt szükség. Mivel már évek óta hallhatjuk a hangját az M4 Sporton – immáron Formula–1-es közvetítésekben is –, természetesen a királykategória is szóba került. Odaállt mellé egy tizenéves srác Red Bull-os kabátban, édesapja már készíti is a képet. „Ti Verstappen-szurkolók vagytok?” – teszi fel a kérdést, majd amint rápillant az apa kezében a mclarenes telefontokra, teszi is hozzá: „Esetleg Norrisnak szurkoltok?”

Honfitársaink után Mattias Ekström kivételével megérkeztek a gárda külföldi versenyzői, Mikel Azcona, Rob Huff és Jordi Gené is. Huff is szinte régi ismerősként üdvözölt, pedig több mint két éve nem láttuk egymást, és előtte sem olyan sokszor. (Bár tudva, milyen rendkívüli körülmények között készült el az akkori interjú, talán benne is maradandó lehetett, hogy még az esős hungaroringi estében vadásztam rá.)

img_0562-2.JPG

img_0575-2.JPG

img_0695-2.JPG

img_0599-2.JPG

img_0600-2.JPG

Boldizs Bence nemcsak a dekoratív hölgyek társaságában fényképezkedett szívesen, de idegenvezetőként is megállná a helyét az alapján, ahogyan – Zengő néminemű közreműködésével – bemutatta a csapattársainak a Hősök terét. Sokat nem kellett várni arra sem, hogy Huff és Zengő is egymásra találjanak, rögtön elkezdték ugratni egymást. Óriási nevetés tört ki a végén, amihez csak annyit tettem hozzá: „Elkészült az év képe!” Ezt ők is örömmel nyugtázták.

Éppen a csapat egyik régebbi Cupráját mutatta be Boldizs pár kíváncsi rajongónak, ekkor mi is be tudtunk lesni az ajtók mögé. Kisvártatva próba jellegű mikrofonkocogtatásra lettünk figyelmesek, majd Zengő Zoltán szólt bele a mikrofonba, jelezve, hogy komoly dolgok vannak készülőben: egészen pontosan egy csoportkép, valamennyi versenyzővel, csapattaggal és a jelen lévő járműállományban, amiben még egy Martini-festésű Porsche 911 GT2 Clubsport is meghúzódott.

img_0552-2.JPG

Fél 4 körül pedig már el is kezdett készülődni a csapat a Zengő Motorsport portfólióját megörökítő – ahogyan az alapító-csapatfőnök fogalmazott – képhez, a csapat hivatalos fotósa felmászott a csapat egyik kisbuszának tetejére, várva, hogy elkészíthesse a csoportképeket. Zengő Zoltán gyorsan rendet is rakott a Hősök terének azon szegletében: mindenkit udvariasan megkért arra, hogy lépjen hátrébb.

img_0657-2.JPG

img_0658-2.JPG

img_0688-2.JPG

img_0666-2.JPG

Miközben terelgette a csapatát, poénok tekintetében is sziporkázott. „Szándékosan öltöztettük be versenyzőinket, így meg lehet őket különböztetni a takarítóbrigádtól” – szólalt meg, és ennek megfelelően az öt WTCR-, illetve ETCR-pilóta állt előre. A csapat többi tagját kellett elrendezni, a fotós a kisbusz tetején állva jelezte, hogy „három fekete ember álljon át a másik oldalra”, és ezen a ponton újra nevetésben tört ki a tömeg, de értelemszerűen három fekete pólósra gondolt. Az arány kissé nehézkesen jött össze, mert már ketten átslisszolták a túloldalra, amikor Zengő elismételte a kérést.

Hogy ismét Zengő szavaival éljünk, lehetőség volt simogatni a csapat endurance-pilótáit is: mint ismert a Zengő Motorsport 24 órás TCR-versenyeken is indul, melyen a csapatfőnök mellett Gál Szabolcs, Horváth Tamás, a WTCR-ben tavaly megfordult Kismarty-Lechner Gábor, Kontra György, Solti Attila és Tóth Csaba szoktak részt venni, akiket csakugyan nagyobb érdeklődés övezett.

Egyéb elfoglaltságok miatt – sajnos – elég gyorsan elérkezett a búcsúpacsik ideje, de épp olyan családias légkörben került erre is sor, mint amilyen maga a rendezvény is volt. Jobban aligha lehetett volna hangolódni a túraautó-világkupa és az ETCR magyarországi hétvégéjére. Mert kijelenthető, a Zengő Motorsport – önmagában és szurkolókkal is – egy nagy család. Nem véletlenül hangoztatta többeknek is Huff, hogy lenyűgözi őt a csapatnál jellemző hangulat és uralkodó derűs légkör. Ha egy világbajnok is ezt mondja…

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5116663548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása