Újabb változás jöhet az F1-es naptárban

Várhatóan telt ház előtt fog versenyezni Brazíliában a Formula–1 mezőnye, azonban változhat a Sao Pauló-i Nagydíj időpontja.

brazil-sunday14-128402.jpg

Annak ellenére, hogy 23 futammal számolnak idén a Formula–1-ben, a koronavírus-járvány, főként annak delta variánsa miatt több ponton is bizonytalan a versenynaptár második fele. Például a Szingapúri Nagydíj törléséről már döntöttek, de várhatóak további változások is a következő hónapokban.

A jelek szerint a Sao Pauló-i Nagydíj törlésétől nem kell tartani, sőt egy hétfői sajtótájékoztatón a város kormányzója bejelentette, a tervek szerint telt ház előtt rendezik a futamot, de a nézők számára kötelező lesz a maszkviselés – írja a RaceFans.

Jelen állás szerint november 5-7. között tartják a Sao Pauló-i Nagydíjat, Joao Doria ugyanakkor arról is beszámolt, hogy kérvényezték, hogy új időpontban tarthassák meg a versenyt, mivel november 7-én ünneplik a Brazil Köztársaság kikiáltásának évfordulóját.

Amennyiben az F1 irányítása ennek helyt ad, egy héttel később, november 14-én versenyezhet a mezőny az interlagosi pályán, amely az idei szezon harmadik – kísérleti jellegű – sprintversenyének ad otthont a Brit és az Olasz Nagydíj után.

Súlyosan érintette Brazíliát a koronavírus-járvány, mivel az Egyesült Államok után a dél-amerikai ország jegyzi a második legmagasabb halálozást, 568 ezer áldozatot számlálva.

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3016662528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása