Korábban törölt futam került vissza az F1-es naptárba

Póthelyszínként idén már egyszer elhasalt a Török Nagydíj, de a szervezők ismét megpróbálkoznak a megrendezésével – ha sikerrel járnak, ezúttal a Szingapúri Nagydíjat pótolhatják.

m252076.jpg

A globális járványügyi helyzet miatt még korántsem tért vissza a normális kerékvágásba a Formula–1, mint azt legutóbb a Szingapúri Nagydíj újbóli törlésének példája is mutatja. Helyére azonban egy olyan futamot jelentettek be, ami korábban már a versenynaptár része volt, csak a korlátozások miatt meghiúsult a rendezés: újra visszatér a Török Nagydíj, és ha minden a tervek szerint alakul, október 1-3-án rendezik meg.

A tavaly közel tíz évnyi kihagyás után visszahozott isztambuli pályán eredetileg júniusban versenyzett volna a mezőny, miután zsinórban másodjára is elmaradt a Kanadai Nagydíj. Csakhogy a koronavírus-járvány a B-tervet is meghiúsította, így végül azzal pótolták a montreali futamot, hogy a mostani és a következő hétvégén egymás után két versenyt tartanak az ausztriai Red Bull Ringen.

Várhatóan ezzel sincs még vége a versenynaptár-átalakítások sorának, több őszi verseny sorsa is kétséges, például a Török Nagydíjat közvetlenül követő Japán Nagydíjé. Jelzés értékű lehet, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokságban szintén törölte ottani futamát, így a mezőny Motegi helyett az Egyesült Államokba tér vissza, ahol utoljára több mint két éve rendeztek futamot a korlátozások miatt.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516604400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása